« Ekosfera
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Greta Thunberg dobitnica prvog Exitovog • LIFE STREAM priznanja

EXIT u Amsterdamu pokreće novu ekološko-glazbenu platformu u jednom od najfascinatnijih klubova na svijetu

EXIT ide dalje
EXIT ide dalje (Arhiva)
Više o

Exit

,

Life Stream

Nastao prije dva desetljeća na temeljima društvenog aktivizma, EXIT je u tijeku svoje povijesti pokrenuo čitav niz projekata od društvene važnosti, a kao najavu velike proslave 20 godina festivala sljedećeg srpnja, novosadski festival lansira do sada najveći ekološki projekt pod nazivom • LIFE STREAM.

Od idućeg srpnja svi najbolji nastupi na Exitu bit će direktno prenošeni s jasnim društvenim ciljem da animiraju svjetske lidere i opću javnost da poduzmu odlučne i hitne korake k zaštiti planete i života na njoj.

Prvi u nizu Exitovih •LIFE STREAM događaja bit će održan već ovog petka, 18. listopada na Amsterdam Dance Eventu 2019, najvećoj svejtskoj smotri elektronske glazbe, kada će u senzacionalnom klubu i hotelu Crane Feralda, smještenom u velikom kranu transformiranom u klub, specijalno za ovu priliku nastupiti fantastični ARTBAT, dobitnik nagrade za najbolji novi DJ duet.

Njima će se pridružiti i regionalni DJ talenti, Coeus, After Affair, Andrew Meller i DJ Jock, a cijeli događaj bit će prenošen putem službenog • LIFE STREAM Facebook eventa!

U duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, a u svijetlu sad već sasvim razrađene antikampanje protiv šesnajstogodišnje djevojčice koja se usudila dići glas u ime planete na kojoj živimo, EXIT je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine, Greti Thunberg, dodijelio •LIFE STREAM priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

"U posljednje vreme svjedoci smo lavini komentara na račun Gretinog izgleda, tona i gestikulacije, čuju se brojne teorije zavjere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignoriraju point - a to je da su podaci koje Greta Thunberg iznosi točni i znanstveno potvrđeni. Skeptici koji ne vjeruju u ove činjenice, povjerovat će za pet ili deset godina, kada vlastitim očima budu svjedočili pogubnim posljedicama klimatskih promjena. Našoj planeti nije potrebno spašavanje, ona će preživjeti sve, spašavanje je potrebno ljudima i životu oko nas", izjavio je ovim povodom osnivač Exita Dušan Kovačević. 

Mlada Greta je nakon svog beskompromisnog aktivizma i inspirativnog govora u Ujedinjenim narodima pred najvećim svjetskim moćnicima, koji su ispratile milijarde ljudi širom svijeta, postala zaštitno lice ekološkog pokreta, a bila je nominirana i za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir!

Greta Thunberg dospjela je u fokus svjetske javnosti kada je održala sjajno primljen govor na UN konferenciji o klimatskim promjenama u Poljskoj, a na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u siječnju, izgovorila je već čuvenu rečenicu upućenu utjecajnim vladama i liderima: „Želim da se ponašate kao da vam kuća gori", a kao i milijuni mladih koji su izašli na ulice u posljednjih nekoliko mjeseci, takođe poručuje: „Sistemske promjene, ne klimatske promjene!" Svoje poruke zaokružila je na Summitu o klimatskim promjenama UN u New Yorku: "Svijet se budi, a promjene dolaze, svidjelo se to vama ili ne!" 

16.10.2019. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh