« Ekosfera
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
ZELENO

Green Future i Infobip

Organizatori Green Future konferencije i Infobip pozivaju zainteresirane startupe da prijave inovativna rješenja s područja održivog razvoja do 1. svibnja 2023. godine i dobiju priliku osvojiti 10 tisuća eura

Green Future & Infobip
Green Future & Infobip (Arhiva)
Više o

Infobip

,

Green Future

Već drugu godinu, početkom lipnja, Green Future organizira konferenciju o ekologiji, energiji i pametnim gradovima u splitskom HNK-u, u sklopu koje će biti održan i Startup Challenge za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja. Osim unosne glavne nagrade, tu je ponovno i Green Communication Awards koje dodjeljuje Infobip za svoje proizvode i usluge u iznosu 100 tisuća eura.

Startup Challenge 2023 će omogućiti predstavnicima deset startupa da na daskama koje život znače predstave svoje eko-ideje žiriju, a uz nagrade i stručne savjete, pruža im se mogućnost umrežavanja s titanima industrije te potencijalnim investitorima. Koncept natjecanja hvale i prošlogodišnji pobjednici:

"Sudjelovanjem i pobjedom na Startup Challengu dobili smo važnu podršku poslovne i stručne zajednice, ali i potvrdu da je naša aplikacija nešto što tržište treba i želi koristiti. Najviše me se dojmila nevjerojatna energija predavača, sudionika i organizatora, želja da izađu izvan zacrtanih okvira poslovanja i naprave nešto za dobrobit okoliša, a da istovremeno uživaju", poručio je Duško Radulović iz Climatiga, prošlogodišnji pobjednik s aplikacijom za predviđanje klimatskih rizika.

Dobitnik glavne Green Communication nagrade prošle je godine bio talijanski startup Must Had, čija je misija ubrzati tranziciju prema održivoj modi, prodajom odjeće visoke kvalitete, nastale od višaka modne industrije.

"Kao međunarodnom startupu, pobjeda nam je omogućila predstavljanje projekata mnogim ljudima čiji je fokus na održivosti i kružnom gospodarstvu. Samo sudjelovanje na konferenciji, bilo je izvrsna prilika za rast, zahvaljujući mogućnostima umrežavanja i pristupa tehničkim alatima za poboljšanje naših sposobnosti", rekao je Eugenio Riganti, suosnivač Must Hada.en Future

Označena kao tech-event koji se ne propušta, Green Future konferencija 2023 će biti održana u splitskom HNK, 1. i 2. lipnja, s domaći i međunarodni govornici će obrađivati teme zelene tranzicije u kontekstu tehnologije, financija, energetike, zaštite okoliša, javnih politika i e-mobilnosti.

16.03.2023. 18:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh