« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
"POMOĆ"

Grčka će dobiti nove milijarde ako pokrene privatizacijske agencije

Članice eurozone spremne su Grčkoj poslati još nekoliko milijardi eura pomoći ako se pokrene privatizacija u zemlji

Grčka
Grčka (Getty Images)
Više o

grčka kriza

,

Grčka pomoć

Europska unija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond odlučili su da će nova tranša međunarodne pomoći za Grčku biti dostupna početkom srpnja, prenosi Hina. Radi se o rati u sklopu 110 milijardi eura vrijednog programa pomoći koji je dogovoren prošle godine. 

Dodatni razgovori o financiranju grčkoga programa pomoći održat će se idućih tjedana. "Kad taj proces završi i nakon odobrenja izvršnoga odbora MMF-a i Eurogrupe, iduća će tranša biti najvjerojatnije dostupna početkom srpnja", kaže se u priopćenju.

Pomoć za Grčku moraju odobriti ministri financija eurozone i MMF-ov izvršni odbor da bi postala dostupna Grčkoj.

Grčka vlada osnovat će nezavisnu agenciju za privatizaciju, kaže se u priopćenju izdanom pošto su dužnosnici Europske komisije, MMF-a i Europske središnje banke proveli jednomjesečnu inspekciju grčkih financija.

Luksemburški premijer Jean-Claude Juncker koji je na čelu Eurogrupe, u petak je izjavio kako očekuje da članovi eurozone pristanu na dodatno financiranje Grčke.

Nakon sastanka s grčkim premijerom Georgeom Papandreuom Juncker je u petak rekao kako će ta pomoć biti dodijeljena uz stroge uvjete, među kojima je i osnivanje privatizacijske agencije. Jesu li Bilderberzi sustavno uništili Grčku?

 

03.06.2011. 22:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh