« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
WTF?

Granični rat Hrvatske i Srbije

Nekoliko kamiona iz Makedonije u ranim jutarnjim satima u četvrtak blokiralo je promet na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo

Kaos na Bajakovu
Kaos na Bajakovu (Twitter)
Više o

državna granica

,

Bajakovo

,

teretna vozila

,

zabranjen ulaz

,

vozila

,

srpske registracije

Hrvatska i Srbija su u ratu, ali ovoga puta graničnom - prvo smo mi zatvorili Bajakovo za teretni promet, Srbi su nakon dva dana kukanja uzvratili istom mjerom, da bi nakon ponoći Bajakovo bilo zatvoreno s naše strane za sva vozila srpskih registracijskih oznaka.

Tri kamiona koja prevoze robu koja se pokvarila parkirala su se na međudržavnom prostoru između Batrovaca i Bajakova nezadovoljna višednevnim čekanjem i prijete da će robu istovariti u tom području a hrvatska policija ih, prema Tanjugu, pokušava ukloniti.

Izvjestitelj Tanjuga, pozivajući se na srpsku graničnu policiju, javlja da je nakon primjene srpskih protumjera onemogućen ulaz u Hrvatsku svima koji imaju srpske putovnice.

Prema Tanjugu nekoliko vozila i autobusa vraćeno je s graničnog prijelaza Bajakovo u Srbiju, a putnici su rekli Tanjugu da ih nisu pustili u Hrvatsku s obrazloženjem da nijedno srpsko vozilo ni državljanin ne mogu u Hrvatsku.

"Netočna je tvrdnja Tanjuga, zabranjen je samo ulaz osobnim automobilima i autobusima sa srpskim registracijama", kazao je za N1 ministar Ranko Ostojić. Dodaje i da će mjera o zabrani ulaska vozila sa srpskim registracijama biti na snazi sve dok Srbija ne ukine protumjere koje je uvela u ponoć.

"Na GP Bajakovo na ulazu u RH ne propuštaju se vozila srbijanskih registracijskih oznaka, osim teretnih vozila s kvarljivom robom", priopćili su jutros iz MUP-a

Srpski mediji vrište već danima, a jutrošnje naslovnice pune su uvreda upućenih hrvatskoj Vladi i naročito premijeru Milanoviću, koji je proglašen ustašom i idiotom - što će sad jadni Karamarko kad mu je nestao argument navodnog Vladinog jugoslavenstva?

24.09.2015. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh