« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
NOVOSTI

Grafička početnica - radionica MGZ-a za odrasle

Muzej grada Zagreba najavljuje ciklus radionica grafike za početnike pod nazivom Grafička početnica. Radionice će se održavati subotom, od 15. listopada do 26. studenoga. Prijave su u tijeku

Grafička početnica
Grafička početnica (Arhiva)
Više o

Muzej grada Zagreba

,

Grafička početnica

Grafika je posebna grana likovne umjetnosti koja označava kompleksan postupak i rezultat korištenja neke od grafičkih tehnika. Koristi se za umnožavanje crteža putem izrađene matrice.
Kroz praktične zadatke, polaznike ćemo upoznati s cijelim postupkom izrade matrice visokog tiska, od izvedbe i odabira skice do izrade matrice i otiska. Upoznat će djela nastala različitim grafičkim tehnikama te naučiti razlikovati i promatrati grafička djela ovisno o tehnici nastajanja.
Upravo zahvaljujući brojnim grafičkim tehnikama, Muzej grada Zagreba danas čuva jedne od najstarijih poznatih prikaza grada Zagreba.

Radionice su namijenjene učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola, studentima te odraslim osobama. Nakon održanih radionica, odabrane ćemo radove izložiti na izložbi radova polaznika u Muzeju.

Radionice će se održavati subotom, od 15. listopada do 26. studenoga, od 10 do 11.30 sati.
Cijena tečaja za polaznike je 100 kuna, što uključuje cijenu ulaznice za stalni postav i izložbe Muzeja te pribor i materijal korišten na radionicama.
Radionice će trajati po 90 minuta, a vodit će ih Romana Nikolić, magistra edukacije likovne kulture i Marija Sabolić, muzejska pedagoginja.

Broj polaznika: 10 osoba.

Svoj dolazak obavezno trebate najaviti Mariji Sabolić, muzejskoj pedagoginji, telefonom na broj 01/ 4851 362 ili e-mailom na adresu: msabolic@mgz.hr

09.10.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh