« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NEOBIČAN EPILOG

Gradska skupština zatražila Bandićevu ostavku i prekid radova u Varšavskoj

POGLEDAJTE VIDEO: Skupština je pozvala Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva da zbog novih okolnosti preispita svoje mišljenje o Varšavskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

Milan Bandić

,

Gradska skupština

,

Varšavska

Zagrebačka Gradska skupština većinom je glasova, bez zastupnika HDZ-a i HSS-a, donijela zaključke o događajima vezanim za početak radova u Varšavskoj ulici, zatraživši među ostalim ostavku gradonačelnika Milana Bandića, hitan prekid radova u Varšavskoj i deblokadu Gundulićeve ulice.

Skupština je pozvala Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva da zbog novih okolnosti preispita svoje ranije mišljenje o tom slučaju, a traže i preciznije definiranje procedure kojom se utvrđuje javni interes.

Sjednicu su prije donošenja zaključaka napustili zastupnici HSS-a i HDZ-a, koji su objasnili da ne žele sudjelovati u "SDP-ovu diktatu". Smeta im i što je u prvotno predloženom zaključku stajalo da će Skupština zatražiti izmjene Zakona o referendumu i pokrenuti postupak Bandićeva opoziva, a da se pritom nije spominjalo i raspuštanje Skupštine i prijevremene izbore.

HDZ-ovci i HSS-ovci ističu da je za stanje u Varšavskoj odgovoran čitav SDP, a ne samo Bandić, zbog čega je, smatraju, nužno raspustiti i Skupštinu i raspisati prijevremene izbore, ako se ide na opoziv gradonačelnika.

Zaključak o pokretanju postupka opoziva gradonačelnika ublažen je na zahtjev HNS-a, pa je konačno izglasano da Skupština traži Bandićevu ostavku. (hina/metro-portal)

20.07.2010. 17:42:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh