« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
VALENTIN INZKO:

Građani BiH moraju odlučnije reagirati na politiku straha

Ova zemlja trpi jer vjera da nada može prevladati još nije pobijedila, izjavio je visoki predstavnik za BiH

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (V.M.Tauber/Cropix)
Više o

BiH

,

Valentin Inzko

,

BiH politika

Stanje u Bosni i Hercegovini obilježava politika straha, mržnje i inata i građani te zemlje moraju odlučnije dignuti svog glas ako žele da se to promijeni, ocijenio je visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko podsjećajući da je ovo izborna godina koja pruža istinsku priliku za promjene.

Strah, mržnja i inat već su opustošili ovo društvo uništavajući perspektivu mladim ljudima te dodatno opterećuju građane koji ionako nose prevelik teret, istaknuo je Inzko u kolumni koju je u petak objavilo sarajevsko "Oslobođenje".

Istaknuo je kako je, preuzimajući dužnost visokog predstavnika, bio uvjeren da u BiH nada može prevladati niske strasti i učiniti tu zemlju uspješnom. Godinu dana poslije i dalje je u to uvjeren, što temelji na iskustvu, a ne, kako je dodao, "na pukim željama".

Građanima BiH postavio je pitanje žele li i dalje politiku motiviranu niskim pobudama i interesima koja je dosad samo proizvodila katastrofe.

Podsjetio je kako se gotovo svatko u BiH suočio s rezultatima takve politike - vidljivim kroz "nesposobnost korumpirane birokracije, besramni kriminal i opću odsutnost napretka, čemu vode sterilni nacionalistički politički programi".

"Ova zemlja trpi jer vjera da nada može prevladati još nije pobijedila", rekao je Inzko, ističući kako se "stvari mogu promijeniti ako građani odluče snažnije progovoriti".

"Ovo je izborna godina, godina u kojoj građani BiH mogu odbaciti politiku straha, mržnje i inata. Onda će nada doista prevladati, a zemlja bi mogla krenuti prema stabilnosti i prosperitetu", zaključio je Inzko. (hina/metro-portal)

02.04.2010. 14:50:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh