« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
ZANIMLJIVO

Građani žele spasiti Imunološki zavod

Nakon što je Vlada odlučila Imunološki zavod ponuditi na prodaju okupila se građanska inicijativa Visia Croatica koja smatra da Imunološki, kao strateška tvrtka za Hrvatsku ne smije biti u rukama nijednog pojedinca

Hoće li građani kupiti Imunološki
Hoće li građani kupiti Imunološki (Arhiva)
Više o

Imunološki zavod

,

Visia Croatica

Nakon što je narodna inicijativa Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda posredstvom medija uputila poziv građanima da se uključe u ovu akciju, danas je Imunološki zavod preplavljen pozivima građana koji žele dati svoj doprinos očuvanju Imunološkog u rukama hrvatskog naroda. Zbog velikog broja poziva, potpuno je onemogućeno funkcioniranje tvrtke.

Stoga je Visia Croatica s Hrvatskom poštanskom bankom dogovorila jednostavan način uplate uloga građana za spas Imunološkog zavoda. Dovoljno je sa svojim OIB-om doći na šalter bilo koje poslovnice Hrvatske poštanske banke ili na šalter bilo kojeg poštanskog ureda, i djelatnici će građanima pomoći uplatiti njihov doprinos za spas Imunološkog zavoda.

Iz inicijative naglašavaju da su sva prikupljena sredstva strogo namjenska za kupnju Imunološkog zavoda od strane građana.

Nakon što je Vlada odlučila Imunološki zavod ponuditi na prodaju okupila se građanska inicijativa Visia Croatica koja smatra da Imunološki, kao strateška tvrtka za Hrvatsku ne smije biti u rukama nijednog pojedinca i da ga treba zaštititi od špekulantskog kapitala. Inicijativu su formalizirali kroz trgovačko društvo Visia Croatica d.o.o. i postali jedan od samo četiri kvalificirana ponuditelja na natječaju za kupnju Imunološkog zavoda.

Visia Croatica treba skupiti 500.000 kuna da bi uplatili ponudu za kupnju Zavoda vrijednog 100 milijuna kuna koliko je potrebno za dokapitalizaciju i kupnju dionica.

16.03.2015. 16:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh