« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
na hrvatski način

Grade milijune eura vrijedan plinovod a time se inače ne bave

Tvrtka Dalekovod sve češće je izvođač radova koje nikad nije radila a sad će graditi i plinovod vrijedan 110 milijuna eura

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

HEP

,

HAC

,

Plinacro

,

EIB

,

Dalekovod

,

plinovod Slobodnica - Donji Miholjac

Tvrtku Dalekovod sve se češće proziva zbog sumnjivih ugovora s javnim poduzećima i sve je češće izvođač radova koje nikad nije radila. Tako je ta tvrtka angažirana za gradnju dijela plinovodnog sustava Like i Dalmacije, kao i za gradnju plinovoda Slobodnica - Donji Miholjac, čija se vrijednost procjenjuje na 110 milijuna eura, piše Jutarnji list.

Na natječaj koji je raspisalo javno poduzeće Plinacro javilo se pet ponuđača, a najviše šansi za dobivanje ovog unosnog posla ima hrvatsko-talijanski konzorcij Dalekovod - Ghizzoni.

Saznaje se da je vrijednost gradnje plinovoda Slobodnica - Donji Miholjac uvelike precijenjena, posebice iz razloga što Dalekovod nikad nije radio niti jedan plinovod.

Zbog sumnji na sklapanje štetnih ugovora s tvrtkom Dalekovod javna poduzeća HEP i HAC pod kriminalističkom su obradom policije. Dalekovod se sve češće pojavljuje u ulogama izvođača radova za koje nema nikakve reference: radili su čak i štitnike za buku za HAC i to naplatili 250 milijuna kuna.

Policija se posljednjih dana bavi i poslovima Dalekovoda na gradnji trafostanica za dionicu autoceste Zagreb - Split.

Iz Plinacroa kažu da je natječaj za gradnju plinovoda do Donjeg Miholjca transparentan i potpuno u skladu s Vodičem za nabavu Europske investicijske banke (EIB), koja sufinancira gradnju navedenih plinovoda.

Napominju da je natječaj objavljen u Službenom listu EU i u Narodnim novinama te da EIB prati svaki korak postupka javne nabave, od oglašavanja do odabira ponuđača.

Ipak, angažman Dalekovoda mora biti sumnjiv jer ta tvrtka nema nikakvih referenci za gradnju plinovoda budući da se time uopće ne bavi. Također, potpisivanje ugovora s tvrtkom Dalekovod se požuruje jer ta tvrtka navodno sve teže naplaćuje svoja potraživanja.

16.09.2009. 09:50:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh