« Košarka
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
KAKVO TAKVO RJEŠENJE

Grad Zagreb preuzima Cibonin kredit

Zauzvrat Grad će preuzeti založno pravo nad poslovnim prostorijama u vlasništvu toga košarkaškog kluba

Igrači KK Cibona
Igrači KK Cibona (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

košarka

,

Cibona

,

Zagrebačka banka

,

kredit

,

dug

Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini jednoglasno su večeras po hitnom postupku, na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prihvatili zaključak o davanju suglasnosti na Ugovor o ustupanju tražbine između Zagrebačke banke i Grada Zagreba, kako bi se riješili problemi Košarkaškog kluba "Cibona".

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport Ivica Lovrić rekao je da će Ugovorom o ustupanju tražbine sa Zagrebačkom bankom d.d. Grad Zagreb preuzeti kratkoročni kredit KK "Cibona", a zauzvrat Grad će preuzeti založno pravo nad poslovnim prostorijama u vlasništvu toga košarkaškog kluba. Grad Zagreb će dugove KK "Cibona" otplatiti kroz šest rata u tri godine. Napominjući kako će Skupština biti mjesečno informirana o stanju u "Ciboni" zagrebački gradonačelnik Bandić zahvalio je zastupnicima što su podržali njegov prijedlog te pokazali volju za sanaciju "Cibone".

Dodao je kako je Grad Zagreb time pokazao da "ne baca novac kroz prozor" te da vodi računa o vrhunskom sportu. "Želja nam je zaštititi gradsku imovinu i spasiti Cibonu", kazao je Bandić. Nenad Matić (Klub HSS-a) rekao je da će podržati taj zaključak jer su nekretnine koje će preuzeti Grad Zagreb, vrijednije nego što je dug KK "Cibona". Dodao je kako je to "ruka pomoći", ali i da je mora dati "Cibona" kako utopljenik ne bi "utopio" onoga tko ga spašava. "U klub se treba uvesti reda i vratiti ga na staze stare slave", rekao je.

Uime kluba SDP-a Tomislav Saucha kazao je da se time u potpunosti ne rješava problem "Cibone", ali da tu odluku treba pozdraviti. Zagrebačka Gradska skupština većinom glasova danas je prihvatila izmjene i dopune Odluke u organizaciji i načinu naplate parkiranja. Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić rekao je da su tom odlukom propisani uvjeti kojim bi se obrtnicima omogućilo pravo na korištenje povlaštene parkirališne karte pod istim uvjetima kao i stanarima, pod pretpostavkom da sjedište obrta imaju registrirano na adresi stanovanja i da je vozilo registrirano na njih kao fizičke osobe.

Napominjući da će Klub HNS-a glasovati protiv te odluke Morana Paliković Gruden ocijenila je kako je i dosadašnji način naplate parkiranja bio diskriminatoran za pojedine građane te je ustvrdila kako postoji kriminalno tržište parkirnim kartama. Smatra kako će ta odluka, ako se prihvati, ponovno otvoriti mogućnost manipulacija. Protiv te odluke glasovali su i klubovi zastupnika HDZ-a i HSS-a. Zastupnici Gradske skupštine su bez rasprave posmrtno počasnim građaninom Grada Zagreba proglasili uglednog hrvatskog slikara i grafičara Edu Murtića. Po hitnom postupku prihvatili su i odluku o osnivačkim pravima nad Pučkim otvorenim učilištem po kojoj je Grad postao jedini osnivač. (hina/metro-portal)

20.12.2010. 20:02:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh