« Košarka
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
GRADSKA SKUPŠTINA

Pitanje Cibone će se rješavati po hitnom postupku

Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini prihvatili su jutros prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Gradski zastupnici danas će razmotriti proračun za 2011. od 6,79 milijardi kuna
Više o

Cibona

,

Grad Zagreb

,

Zagrebačka banka

Prijedlog je da se na dnevni red po hitnom postupku uvrsti zaključak o davanju suglasnosti na Ugovor o ustupanju tražbine između Zagrebačke banke i Grada Zagreba kako bi se riješili problemi u koje je zapao Košarkaški klub "Cibona".

"Radi se o ozbiljnoj stvari, o imovini na koju Grad polaže pravo, a koju su drugi protupravno uknjižili", kazao je gradonačelnik Bandić na početku skupštinske sjednice. Apelirao je na zastupnike: "Spasimo Cibonu!".

Ugovorom o ustupanju tražbine sa Zagrebačkom bankom d.d. predlaže se preuzimanje kratkoročnog kredita KK "Cibona" i Grad bi tako preuzeo založno pravo nad poslovnim prostorima u vlasništvu tog košarkaškog kluba.

Na taj način, kako stoji u obrazloženju, doprinosi se konsolidaciji KK "Cibona", budući da je žiro račun kluba već više mjeseci u blokadi temeljem potraživanja Zagrebačke banke i onemogućeno je normalno poslovanje kluba i podmirenje svih zakonskih obveza.

Gradonačelnik bi, kako je predloženo, ugovor potpisao nakon izbora nove skupštine, izvršnog i upravnog odbora KK Cibona. Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem najavio je da će zastupnici o "Ciboni" dodatno raspraviti tijekom pauze i najavio da će "Cibona" biti 20 točka dnevnog reda.

Po hitnom postupku na dnevni red je uvrštena i odluka o osnivačkim pravima nad Pučkim otvorenim učilištem po kojoj bi Grad postao jedini osnivač. Skupština je nastavljena aktualnim satom.

Gradski zastupnici danas će razmotriti proračun za 2011. od 6,79 milijardi kuna, u drugom čitanju. Gradska uprava je doradila i korigirala svoj prijedlog o uvođenju dohodovnog cenzusa za neka socijalna prava koja je dosad u najvećem dijelu subvencionirao grad poput vrtića, na što je i bilo najviše pritužbi gradskih zastupnika. (hina/metro-portal)

20.12.2010. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh