« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina
NAJAVLJENE TUŽBE

Grad Split zabranio gay pride na rivi

Nova trasa trebala bi biti Strossmayerov park - Ulica kralja Tomislava - Marmontova ulica, a parada će završiti na Prokurativama

Fotografija vijesti
Više o

gay parada

,

Povorka ponosa

,

Gay Pride Split

Unatoč tomu što je prvotno bilo predviđeno da se centrali događaj splitske Povorke ponosa održi na rivi, u priopćenju koje je gradska uprava poslala nakon sastanka radne skupine za razmatranje predstavki i prijedloga građana stoji kako to ipak neće biti slučaj, javlja HRT.

Nova trasa trebala bi biti Strossmayerov park - Ulica kralja Tomislava - Marmontova ulica, a parada će završiti na Prokurativama.

Gay pride održat će se 9. lipnja, a Gradu Splitu obratile su se tri udruge građana sa zahtjevom da se promijeni trasa kojom bi povorka trebala proći. Zahtjevima su priložile potpise građana. "Time su za grad Split bitno promijenjene okolnosti u kojima se povorka organizira u odnosu na prošlogodišnju situaciju", priopćeno je iz Grada. 

O zabrani Povorke ponosa na splitskoj rivi oglasili su se i organizatori, koji su rekli kako im se time krše temeljna ljudska prava zagarantirana Ustavom RH, zbog čega su najavili i tužbe.

28.05.2012. 15:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh