« Televizija
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
STVARNO?

Gospodar prstenova seli u UK

Amazon je u petak priopćio da će se druga sezona njegove televizijske serije ''Gospodar prstenova'', vrijedne više milijuna dolara, snimati u Ujedinjenom Kraljevstvu čime će se ''Međuzemlje'' prvi put preseliti s Novog Zelanda.

Odlazi s Novog Zelanda
Odlazi s Novog Zelanda (Arhiva)
Više o

Gospodar prstenova

,

Amazon

,

serija

,

UK

Slikovite planine, livade i šume Novog Zelanda postale su poznate kao kulisa fillmskih trilogija Gospodara prstenova i Hobita koje je snimio dobitnik Oscara Peter Jackson.

Amazonova serija o epskoj fantaziji, vrijedna više milijuna dolara, trenutno se snima na Novom Zelandu, no druga sezona će biti snimljena u Britaniji, priopćio je Amazon.

"Preseljenje s Novog Zelanda u Britaniju u skladu je sa strategijom studija o proširenju produkcijskog prostora i o ulaganju u prostor diljem UK-a te je Britanija za mnoge Amazonove filmove i serije već postala dom", javljaju iz Amazona.

Vlada Novog Zelanda je razočarana tom odlukom.

Televizijska verzija Gospodara prstenova trebala bi izaći u rujnu 2022. godine, objavio je Amazon ranije ovog mjeseca. Očekuje se da će serija imati pet sezona, što ju čini jednom od najskupljih TV serija u povijesti.

Prva sezona će biti dostupna u 240 zemalja, a epizode će izlaziti jednom tjedno.

Radnja će se odvijati tisućama godina prije događaja o kojima je književnik J.R.R. Tolkien pisao u svojim knjigama Hobit i Gospodar prstenova.

13.08.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh