« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
NOVE CIJENE

Gorivo ponovno pojeftinilo

Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su pada cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i povoljnog kretanja tečaja dolara i kune

Vrijeme je za tankanje
Vrijeme je za tankanje (Arhiva)
Više o

gorivo

,

cijene goriva

,

nove cijene

,

eurosuper BS 95

,

eurodizel BS

Drugi tjedan zaredom padaju cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je litra eurosupera 95 jeftinija za 19 lipa, čime je spremnik od 50 litara u posljednja dva tjedna jeftiniji za 12,50 kuna. Cijena eurosupera 95 sada se kreće između 9,03 kune i 9,06 kuna, ovisno o kompaniji. Na nekim postajama benzin se prodaje ispod 9 kuna po litri, kao što je Plinski centar Zagreb koji ga prodaje za 8,92 kune.

Litra eurodizela također je jeftinija. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju 12 lipa manje. Dakle spremnik od 50 litara eurodizela u posljednja dva tjedna jeftiniji je za ukupno 9 kuna. Cijena litre eurodizela kreće se između 8,47 i 8,50 kuna, ovisno o kompaniji.

Vozači koji koriste autoplin imaju razloga za zadovoljstvo. Nakon pet tjedana uzastopnog rasta, prekinut je taj negativan niz. Naime, u utorak se nije mijenjala cijena ove vrste goriva, što je ipak pozitivno s obzirom na kretanje cijena u posljednje vrijeme.

Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su pada cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i povoljnog kretanja tečaja dolara i kune. S obzirom na to da se cijena sirove na svjetskim tržištima već nešto više od tjedan dana kreće oko 48 dolara po barelu s obilježjima blagog rasta, što bi moglo utjecati na rast cijena na Mediteranu te imajući u vidu rast tečaja dolara i kune (u utorak je tečaj bio 6,75, a prošlotjedni prosjek bio je oko 6,67) i ukoliko se ovi trendovi nastave, možda bi idućega tjedna mogli očekivati blagi rast cijena goriva. 

22.09.2015. 10:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh