« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
DALEKOVIDNICA

Goran Radman najavljuje ulaganja u tehnologiju i program

Najavio je i veće ulaganje u programski sadržaj te bolje odnose s HAVC-om

Fotografija vijesti
Više o

HRT

,

Goran Radman

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u 2013. će godini povećati ulaganja u program te nakon duljeg vremena investirati i u tehnološku obnovu, najavio je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman na današnjoj sjednici Programskog vijeća, predstavljajući Program rada i financijski plan HRT-a za iduću godinu.

"Bez obzira na nepovoljne okolnosti, poslije nekoliko godina nepovoljnog trenda, ove ćemo godine povećati ulaganje u programske sadržaje. Također, prvi put nakon šest godina uspjet ćemo investirati u tehnološku obnovu HRT-a. Sada smo podkapacitirani, što ostavlja posljedice", rekao je Radman.

Dodao je i da HRT u svom planu za 2013. predviđa stanovita povećanja sredstava od pristojbe, budući da je još uvijek velik broj korisnika radio i TV prijemnika koji ne plaćaju pristojbu. Istaknuo je da HRT nema namjeru predlagati povećanje pristojbe.

Naglasio je da je poslovni plan HRT-a za 2013. napravljen prema postojećoj strukturi HRT-a, no, dodao je, kada Sabor prihvati novi statut i ustrojstvo HRT-a, doći će do promjena samoga plana, i to početkom drugoga kvartala ove godine.

Članovi Vijeća potom su iznijeli svoje primjedbe na plan, koje su se odnosile na pojedine segmente programa, a pojedini su otvorili i pitanje izdvajanja sredstava HRT-a za Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), istaknuvši pritom kako nisu zadovoljni planiranim iznosom od 14 milijuna kuna. Radman je rekao kako HRT želi dobre i konstruktivne odnose sa HAVC-om, upozorivši kako će HRT za 2012. godinu vjerojatno ostvariti gubitak od oko 20 milijuna kuna, što je "bitan faktor koji utječe na planirana sredstva za HAVC".

Vijeće je, nakon dvosatnog iznošenja prijedloga i primjedbi sa šest glasova za, jednim suzdržanim i jednim glasom protiv podržalo Program rada i financijski plan HRT-a rada za 2013. godinu.

Na sjednici Programskog vijeća nije bila prisutna Marina Mučalo.

09.01.2013. 11:56:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh