« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
5. DO 7. OŽUJKA

Goran Prpić: Favoriti smo i očekujem pobjedu

Uoči 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Ekvadora, izbornik Prpić kaže da je atmosfera među igračima dobra, a odgovara im i podloga

(Andrej Švoger/Cropix)
Više o

Marin Čilić

,

Ivo Karlović

,

Davis Cup

,

Goran Prpić

"Ne bojimo se uloge favorita. Igrači Ekvadora se sigurno neće predati, ali vjerujemo da ćemo uz dobar pristup pokazati da smo kvalitetnija momčad i plasirati se u četvrtfinale" izjavio je danas na konferenciji za novinare izbornik naše Davis Cup reprezentacije Goran Prpić.

Najbolji hrvatski tenisači će u varaždinskoj Gradskoj športskoj dvorani od 5. do 7. ožujka u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Ekvadora pokušati izboriti plasman u 2. kolo ovog najcjenjenijeg momčadskog teniskog natjecanja.

"Atmosfera u momčadi je dobra, osjećamo se odlično, a podloga na kojoj će se igrati je jednaka onoj protiv Čilea u 1. kolu prošle godine. Uspoređujući je s nedavnim Zagreb Indoorsom ova je malo brža, a lopta odskače niže, što bi nam trebalo odgovarati. To se pogotovo odnosi na mečeve protiv Nicolasa Lapenttija koji više voli sporije podloge", rekao je Marin Čilić, u ovom trenutku deveti tenisač svijeta.

U utorak poslijepodne reprezentaciji se priključio i Ivo Karlović, koji je u nedjelju u Delray Beachu na Floridi igrao u finalu ATP turnira. Govoreći o onome što od petka do nedjelje čeka hrvatski sastav istaknuo je:

"Nicolas Lapentti je odličan igrač, prije desetak godina je bio među deset najboljih na svijetu i zna igrati. Ja jesam izgubio protiv njega 2008. godine, dakle imam negativan omjer s njim, ali trenutno sam u boljoj formi.

Goran Prpić je naglasio da je hrvatska reprezentacija jako zadovoljna uvjetima u Varaždinu i da je očito kako je organizator učinio sve da hrvatski sastav odigra najbolje što može.

Izvlačenje parova održat će se u četvrtak u Gradskoj športskoj dvorani u 12 sati, a prvi pojedinačni meč bit će odigran u petak u 14 sati. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 15:08:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh