« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SP SPUST

Goergl zlatna u spustu, Hrvatska 8. po broju medalja

Elisabeth Goergl dominira ženskim skijanjem na SP-u, nakon zlata u superveleslalomu bila je najbrža i u spustu

Goergl
Goergl (Wikipedia)
Više o

Garmisch-Partenkirchen

,

sp skijanje

,

Elisabeth Goergl

Nova svjetska prvakinja u spustu je Austrijanka Elisabeth Goergl, prenosi Hina. Nakon pobjede u superveleslalomu Goergl je tako osvojila drugo zlato na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Goergl (29) je slavila s 44 sekunde bržim vremenom od olimpijske pobjednice u ovoj disciplini Lindsey Vonn, dok je za zaostatkom od 60 stotinki domaća heroina Maria Riesch osvojila broncu. Austrijanka je i prva skijašica koja je prekinula nevjerojatnu dominaciju Vonn i Riesch u spustu jer su prije Garmischa već dvije godine i 16 utrka pobjeđivale samo Amerikanka ili Nijemica.

"Ovo nisam mogla ni sanjati, pogotovu jer uopće sinoć nisam spavala. Pokazalo se da mi uvjeti u Garmischu savršeno odgovaraju, a nisam napravila nijednu pogrešku. Sada stvarno mogu proslaviti cijelu noć jer je veleslalom tek u četvrtak", kazala je sretna pobjednica, dok je Lindsey Vonn izjavila da je čudo što je uopće startala.

"Ponosna sam na sebe što sam odvozila utrku bolesna i došla do srebra. Elizabeth je bila vrlo brza i danas je nitko nije mogao sustići", kazala je Vonn.

Maria Riesch je također bolesna došla do bronce.

"Još uvijek sam gripozna i da se ovo prvenstvo održava bilo gdje osim u mom rodnom gradu sigurno ne bih nastupila. Puno ljudi je kupilo ulaznicu i nadam se da sam im ovom medaljom barem malo uljepšala dan. Vodim u Svjetskom kupu i to je sada moj glavni cilj", izjavila je Nijemica.

Mlada Švicarka Lara Gut ponovno je, kao i u super-G utrci, ostala bez odličja na četvrtom mjestu, dok je Slovenka Tina Maze završila kao peta.

Na spustu nije bilo hrvatskih predstavnica, a nakon tri ženske discipline prvenstva Austrijanke imaju sva tri zlata.

Ljestvica odličja nakon pet od ukupno 11 disciplina Svjetskog skijaškog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu:

ZLATO SREBRO BRONCA UKUPNO

1. Austrija 3 1 0 4

2. Italija 1 0 1 2

3. Kanada 1 0 0 1

4. USA 0 2 0 2

5. Švicarska 0 1 0 1

. Slovenija 0 1 0 1

7. Njemačka 0 0 2 2

8. HRVATSKA 0 0 1 1

. Švedska 0 0 1 1

13.02.2011. 17:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh