« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
toše

Godina nakon tragične smrti

Makedonci obilježili godišnjicu pogibije svog pop idola

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marin Tironi, CROPIX)
Više o

obljetnica smrti

,

Toše Proeski

,

smrt pjevača

,

Makedonci

Makedonija je u četvrtak obilježila godišnjicu tragične smrti svoje pop ikone, pjevača i bivšeg ambasadora UNICEF-a Toše Proeskog.

U Skoplju i ostalima makedonskim gradovima građani pale svijeće u znak sjećanja, a rijeka štovatelja iz cijele regije posjetila je Tošino posljednje počivalište u Kruševu, gdje je rano ujutro služena misa zadušnica u nazočnosti obitelji, prijatelja i poklonika.

U spomen na makedonskog slavuja, kako su ga nazivali mediji, održan je 5. listopada u Skoplju veliki koncert, na kojemu su od hrvatskih pjevača nastupili Tony Cetinski i Nina Badrić.

Toše Proeski, osim iznimnim glasom, osvajao je srca Makedonaca i svojim humanitarnim djelovanjem sudjelujući u brojnim dobrotvornim akcijama namijenjenima ponajprije djeci.

Toše Proeski poginuo je točno prije godinu dana u prometnoj nesreći u blizini Nove Gradiške, u trenutku kada je uživao veliku popularnost diljem regije i pripremao se za prodorniji izlazak na međunarodnu glazbenu scenu. Njegove pjesme i albumi vrlo su slušani i uspješno se prodaju i nakon njegove smrti. (hina/metro-portal)

16.10.2008. 17:12:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh