« Ekosfera
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
COP21

Globalna klimatska konferencija usvojila povijesni sporazum

Predstavnici 195 zemalja usvojili su u subotu u Parizu svjetski sporazum bez presedana o klimi za borbu protiv zagrijavanja planeta koje izazazva poremećaje i sve više prijeti ljudima i prirodi

U Parizu je usvojen sjajan sporazum
U Parizu je usvojen sjajan sporazum (Arhiva)
Više o

klima

,

sporazum

,

COP21

"Gledajući dvoranu vidim pozitivnu reakciju, ne čujem primjedbe, sporazum iz Pariza za klimu je usvojen", rekao je predsjednik COP21 Laurent Fabius, čime je potaknuo nazočne u dvorani na višeminutno odobravanje pljeskom, kaže France Presse.

Prihvaćajući dokument od 31 stranice zemlje su se obvezale da će ograničiti prosječno globalno povećanje temperature na manje od 2 stupnja Celzija, navodi dpa.

Reuters kaže da su zemlje na konferenciji u Parizu prihvatile međunarodni sporazum usmjeren na preobrazbu gospodarstva utemaljenog na fosilnim gorivima i usporavanje globalog zagrijavanja.

Pozdravljen kao prvi globalni klimatski sporazum koji obvezuje kako bogate tako i siromašne zemlje na zauzdavanje rasta emisija stakleničkih plinova koji se krive za zagrijavanje planeta on postavlja ključni dugoročni cilj uklanjanja emisija stakleničkih plinova koje proizvodi čovjek u ovome stoljeću.


13.12.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh