« Film
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
SAN SEBASTIAN

Glenn Close dobila nagradu za životno djelo

Poznata po ulogama fatalnih žena, tijekom svoje više od 30-godišnje karijere igrala je brojne uloge kojima je šokirala i oduševljavala publiku diljem svijeta

Glenn Close u Cannesu
Glenn Close u Cannesu (Wikipedia)
Više o

Glenn Close

,

nagrada za životno djelo

,

San Sebastian

,

Fatalna privlačnost

Na međunarodnom filmskom festivalu koji se idući mjesec održava u španjolskom gradu San Sebastianu američkoj filmskoj i kazališnoj glumici Glenn Close bit će dodijeljena nagrada za životno djel, prenosi Hina.

Close, poznata po ulogama fatalnih žena, tijekom svoje više od 30-godišnje karijere igrala je brojne uloge kojima je šokirala i oduševljavala publiku diljem svijeta, a likovi koje je glumila ostali su trajno urezani u javnu filmsku svijest, poput one opsesivne ubojice u filmu "Fatalna privlačnost", zle ali zlosretne Cruelle de Vil u filmu "101 dalmatinac", te francuske aristokratkinje u "Opasnim vezama".

Proboj na velikom ekranu doživjela je filmom "Svijet prema Garpu" iz 1982., za koji je zaradila prvu od ukupno pet nominacija za Oscara, za najbolju sporednu glumicu. Posljednjih nekoliko godina dominira scenom kablovske televizije ulogom nesalomljive odvjetnice u seriji "Damages", za koju je dobila i nagradu Emmy.

Close, dvostruka dobitnica Zlatnog globusa, nagradu će primiti 18. rujna na festivalu na kojemu će premijerno biti prikazan njezin najnoviji film "Albert Nobbs", čija je radnja smještena u Irsku 19. stoljeća.

12.08.2011. 19:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh