« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RATNI BJEGUNAC OPTUŽUJE VLADU

Glavaš video vezom prozvao HDZ

Branimir Glavaš sa sigurne udaljenosti proziva hrvatsku Vladu zbog nesposobnosti

(Igor Sambolec/Cropix)
Više o

Branimir Glavaš

,

HDSSB

,

obljetnica osnutka HDSSB-a

,

prozivanje Vlade

Predsjednik Zajednice udruga HDSSB-a Branimir Glavaš, koji je u bijegu nakon što je nepravomoćno osuđen za ratne zločine, prozvao je danas Vladu zbog kako je ustvrdio "katastrofalnog gospodarskog stanja u zemlji i pljačke, koja je provođena u Hrvatskoj, u proteklih šest sanaderovskih godina".

Sudionicima današnjeg obilježavanja 5. obljetnice osnutka HDSSB-a, u osječkoj Sportskoj dvorani "Zrinjevac" Glavaš je video vezom rekao da je čuđenje premijerke Jadranke Kosor, o svemu što se događa nakon odlaska njezina prethodnika, "potpuno neuvjerljivo neiskreno". Kosor, kao bivša potpredsjednica Vlade, "konstanta je takve politike, već punih sedam godina", rekao je Glavaš.

Ustvrdio je da je "Hrvatska danas na koljenima, s kolonama nezposlenih i siromašnih građana",te da vlast "izmišlja afere, ne bi li skrenula pozornost sa stvarnih problema, a to je nedostatak strategije za gospodarski oporavak". Premijerku je prozvao i zbog traženja autograma od američkog predsjednika Obame, ocijenivši kako je taj potez "tipičan primjer neukusa te predstavlja povredu dostojanstva i ponosa Hrvatske, kao suverene zemlje".

Pozvao je na daljnje širenje ideje HDSSB-a, kako bi se na idućim parlamantarnim izborima ostvario dobar rezultat, koji će jamčiti da će HDSSB biti nezaobilazan čimbenik, u stvaranju hrvatske budućnosti.

Predsjednik stranke HDSSB Vladimir Šišljagić kazao je kako je ta inicijativa utemeljena kao pokret otpora "protiv promašene politike koja je Slavoniju, ali i cijelu Hrvatsku gurnula u siromaštvo". Ustvrdio je kako je osnutkom ove inicijative HDZ-ovoj vlasti poslana jasna poruka kako građani Slavonije i Baranje više neće pasivno promatrati pljačku i korupciju HDZ-ove političke vrhuške, koja uništava hrvatsko gospodarstvo, zadužujući državu preko svake mjere". Ocijenivši kako aktualna vlast očito ne zna provesti korjenite reforme, koje bi Hrvatsku izvukle iz krize Šišljagić je ustvrdio da su za Hrvatsku jedino rješenje "što raniji izvanredni parlamentarni izbori" te sastavljanje nove Vlade, koja će imati legitimitet za nužne reforme.

Dopredsjednik stranke i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako je, u proteklih pet godina, unatoč brojnim zaprekama, HDSSB, iz izbora u izbore, pokazivao da zna izlaziti kao pobjednik te da će uskoro postati najjača politička opcija u Slavoniji i Baranji. (hina/metro-portal)

24.04.2010. 16:12:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh