« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
8 GODINA

Glavaš prevezen u zenički zatvor

Sud BiH je u petak izdao rješenje o Glavaševu premještaju u Zenicu nakon što mu je potvrđena presuda

(Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

ratni zločini

,

Zenica

Bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš prevezen je u ponedjeljak u zatvor u Zenici na izdržavanje osmogodišnje zatvorske kazne koja mu je izrečena zbog ratnih zločina počinjenih nad civilima u Osijeku.

Ravnatelj zatvora Nihad Spahić potvrdio je kako je Glavaš u tijeku dana iz pritvora u Sarajevu prevezen u Zenicu gdje bi idućih mjesec dana trebao provesti na prijamnom odjelu. Zenički zatvor najveći je u BiH i u njemu kaznu izdržavaju osobe osuđene za najteža kaznena djela.

Sud BiH je u petak izdao rješenje o Glavaševu premještaju u Zenicu pošto mu je u prosincu pravomoćno potvrđena zatvorska kazna što ju je prije izrekao županijski sud u Zagrebu.

Potvrda kazne Branimiru Glavašu i njegovo upućivanje na izdržavanje kazne prvi je pravomoćno završen pravosudni predmet proveden na temelju sporazuma između Hrvatske i BiH o međusobnoj pomoći u kaznenim predmetima.

Tim sporazumom onemogućeno je da osobe pravomoćno osuđene u jednoj od dviju država izbjegnu izdržavanje kazne zlorabeći dvojno državljanstvo.(hina/metro-portal)

20.12.2010. 19:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh