« Ostali sportovi
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
EUROSPORT

Giro d'Italia uživo na Eurosportu 1

Po 12. puta u povijesti „Corsa Rosa" će startati izvan Italije, a nakon Amsterdama 2010. ovo je drugi start u Nizozemskoj

Giro i ove godine starta van Italije
Giro i ove godine starta van Italije (Eurosport)
Više o

Giro d'Italia

,

Eurosport

Ovogodišnje izdanje utrke Giro d'Italia počet će u Apeldoornu - po 12. puta u povijesti „Corsa Rosa" će startati izvan Italije, a nakon Amsterdama 2010. ovo je drugi start u Nizozemskoj. Od 4. etape vozači sele u Kalabriju odakle kroz cijelu Italiju voze prema sjeveru i Alpama, sa završnicom u Torinu.

Alberto Contador, prošlogodišnji pobjednik, propustit će utrku. Španjolac koji je pobijedio Fabia Aru i Mikela Landu 2015., trenutno naporno trenira za Tour de France, na kojem bi mogao odraditi svoj posljednji profesionalni nastup. Očeki­vano je kako će izostankom Contadora Vincenzo Nibali (Astana) povesti među favoritima za ukupnu pobjedu. Talijan je Giro osvojio 2013., a među najvećim konkurentima su mu Mikel Landa koji je ove zime prešao iz Astane u Sky te A­lejandro Valverde, pobjednik utrke Fleche Valonne.

Za razliku od prošlih izdanja, u ovogodišnjoj utrci neće biti timskog kronometra. Vozače očekuju tri individualna kronometra ukupne dužine 61 kilometara. Utrka ima 21 etapu od kojih je 7 brdskih i 7 sprinterskih. Prosječna dužina etape je 161 kilometar, a sveukupna kilometraža 3.383 km.

22 ekipe od po 9 vozača spremne su za početak Gira 2016.

Utrka će se prenositi uživo na Eurosportu 1.

Pridružite nam se na Eurosport Hrvatska Facebook stranici.

03.05.2016. 11:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh