« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
CYBERWARS

Giganti interneta ulaze u rat protiv ISIL-a

Vodeći ljudi tehnoloških tvrtki poput Applea, Facebooka, Googlea, Twittera, Microsofta, Yahooa i drugih trebali bi se u petak sastati i početi razgovore o formiranju radne skupine za borbu protiv džihadista na internetu

Hoće li ISIL nestati s interneta
Hoće li ISIL nestati s interneta (Arhiva)
Više o

Google

,

Yahoo

,

Microsoft

,

Apple

,

Barack Obama

,

Facebook

,

ISIL

,

Silikonska dolina

ISIL je dobio možda i ključnog neprijatelja - internetske gigante tipa Facebooka, Googla i Yahooa koji se sastaju s ljudima iz američke nacionalne sigurnosti kako bi razradili taktiku cyber rata protiv ISIL-a.

Do sada je ISIL najveći dio regrutacije obavljao upravo na internetu, spretno iskoristivši društvene mreže za promoviranje svojih stavova i utjerivanja straha u kosti neprijateljima. No, ako se ovo društvo udruži, ISIL će nestati, barem s neta ...

Pokušaj je to predsjednika Baracka Obame da uvjeri javnost kako je njegova administracija odlučna i uspješna u borbi protiv Islamske države te njezine vrlo velike aktivnosti na internetu, prvenstveno na društvenim mrežama, što je potencirano nedavnim terorističkim akcijama u Parizu i San Bernardinu.

Među vodećim tehnološkim stručnjacima koji će sjesti za isti stol s ljudima zaduženim za nacionalnu sigurnost naći će se glavni operativac Applea Tim Cook, a svoje će vodeće ljude na sastanak poslati i ostali američki tehnološki divovi poput Microsofta, Facebooka, Googlea, Yahooa, Twittera, LinkedIn-a, a pozivi su poslani i drugim tvrtkama.

Glavna tema sastanka bit će kako se boriti protiv Islamske države i njezine uporabe društvenih mreža u svrhu 'regrutiranja, radikalizacije i mobilizacije' njezinih sljedbenika.

Sastankom u Silicijskoj dolini trebao bi predsjedati šef osoblja Bijele kuće Denis McDonough, a na njemu bi trebali sudjelovati i glavna tužiteljica Loretta Lynch, čelnik FBI-ja James Comey te drugi visoko pozicionirani dužnosnici. Nova radna skupina trebali bi uključivati zaposlenike iz Ministarstva za nacionalnu sigurnost i Ministarstva pravosuđa te drugih federalnih i lokalnih agencija.

Na sastanku bi se trebalo raspravljati i o tome kako bolje koristiti tehnologiju u prevenciji ponašanja koje vodi nasilju te u identifikaciji modela kojim Islamska država privlači nove članove.

Podsjetimo, Anonymousi su bili prvi koji su objavili cyber rat ISIL-u i već u prvih par dana su postigli značajne rezultate, pa je očito da su napokon preobratili i šefove NSA, CIA-e i ostalih agencija u SAD ...

09.01.2016. 10:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh