« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

George Harrison dobio svoju holivudsku zvijezdu

Bivši Beatle posmrtno dobio zvijezdu u Hollywoodu

Više o

The Beatles

,

George Harrison

,

holivudska zvijezda slavnih

Bivši član Beatlesa, gitarist George Harrison u srijedu je posmrtno dobio svoju zvijezdu na Stazi slavnih Hollywoodu, u nazočnosti drugog člana skupine Paula McCartneyja.

Zvijezda s imenom Georgea Harrisona, koji je 2001. umro od raka pluća u 58. godini, utisnuta je u nogostup ispred sjedišta diskografske kuće Capitol, u nazočnosti njegove udovice i sina, Olivije i Dhanija.

Harrison, školski kolega Paula McCartneyja, pridružio se skupini "Qarrymen" iz koje su kasnije nastali Beatlesi, kada mu je bilo 16 godina. Napisao je više uspješnica liverpoolske skupine, među kojima "While my guitar gently weeps", "Here comes the sun" i "Something".

Nakon odlaska iz legendarne britanske skupine 1970., samostalno je nastavio karijeru koju su obilježili glazbeni uspjesi poput trostrukog albuma "All things must pas" i planetarno poznate pjesme "My sweet lord".

Takozvana Staza slavnih, znamenitost u filmskoj četvrti Los Angelesa koju posjećuje velik broj turista, sada ima 2.382 zvijezde. (hina/metro-portal)

15.04.2009. 09:22:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh