« Spektakli
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
WOW!

Genesis na turneji nakon 13 godina

Tony Banks, Phil Collins i Mike Rutherford potvrdili su vijest o ponovnoj suradnji u srijedu u BBC-jevoj radio emisiji

Ne odustaju
Ne odustaju (Arhiva)
Više o

Phil Collins

,

Genesis

Članovi britanske rock grupe Genesis najavili su da krajem godine planiraju krenuti na turneju po većim gradovima Velike Britanije pod nazivom "The Last Domino" nakon punih 13 godina.

Tony Banks, Phil Collins i Mike Rutherford potvrdili su vijest o ponovnoj suradnji u srijedu u BBC-jevoj radio emisiji.

Turneja će započeti 16. studenoga u Dublinu, a potom će u studenome i prosincu uslijediti koncerti u Londonu, Manchesteru, Glasgowu, Liverpoolu, Leedsu, Birminghamu, Belfastu i Newcastleu, najavio je Collins.

Pridružit će mu se klavijaturist Tony Banks i gitarist Mike Rutherford, no osnivač banda Peter Gabriel, koji je napustio sastav 1975., i bivši gitarist Genesisa Steve Hackett ne kane sudjelovati.

"Jako se veselim turneji", rekao je Rutherford za BBC radio 2, najavljujući turneju s Collinsom i Banksom.

"U Velikoj Britaniji smo u zadnjih 28 godina održali samo dva koncerta", kazao je.

Collins, nekadašnji bubnjar u bendu, zbog bolesti više nije u stanju sjesti za bubnjeve, pa će ga zamijeniti njegov osamnaestogodišnji sin Nicholas, objavili su članovi slavnog trija.

Zbog snažnih bolova u kralježnici, prije pet godina podvrgnut je operaciji, a nakon zahvata je izgubio osjet u lijevoj nozi zbog oštećenja živaca. Neko vrijeme nije uspijevao ni hodati bez štapa, a oporavak je bio spor i zahtjevan.

Grupa Genesis karijeru je počela kao progresivni rock band sedamdesetih godina prošlog stoljeća i poznata je po konceptualnim albumima i spektakularnim live nastupima.

04.03.2020. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh