« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
"na sigurnom"

Gdje je Branimir Glavaš? U Hercegovini ...

Šišljagić je novinarima rekao da je Glavaš sklonjen na sigurno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

Glavaš presuda

,

Glavaš bijeg

U bujici napada na Ivu Sanadera i hrvatsko pravosuđe nakon izricanja nepravomoćne presude, predsjednik Glavaševog HDSSB-a Vladimir Šišljagić izrekao je i jednu rečenicu koju je ostavio nejasnom. Naime, prema njegovim rijećima, najuže vodstvo stranke donijelo je odluku da se Branimir Glavaš skloni na sigurno.

Razlog nestanku Glavaša iz javnosti je navodno saznanje Šišljagića da premijer Sanader vrši pritisak na predsjednika sudskog vijeća Željka Horvatovića kako bi Glavaš dobio što veću kaznu, a HDSSB-ovci tvrde da je ona pravno potpuno neutemeljena.

Prema riječima Šišljagića, presuda je sumrak pravne države i poniženje svim braniteljima Hrvatske, a premijer je čovjek opasnih namjera za svakoga tko ne misli isto. Štoviše, vlast je okarakterizirao kao diktaturu koja će uskoro prestati.

Panika zbog Glavaša ipak nema tolikog utemeljenja, jer prvo bi Mandatno-imunitetno povjerenstvo hrvatskog Sabora trebalo skinuti Glavašu zastupnički imunitet (koji mu je ostao glasovima HDZ-a) da bi ga se uopće moglo privesti na odsluženje kazne, tako da je on još uvijek pravno slobodan čovjek.

Podsjetimo, Glavaš je danas nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

Prema vjestima HTV-a, Glavaš je popodne viđen na kavici u Tomislavgradu. Kao osoba s dvostrukim državljanstvom, ne može biti izručen Hrvatskoj, pa je sjednica MIP-a nova lakrdija.

08.05.2009. 14:34:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh