« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
SUDSKA ODLUKA

Gasi se vaterpolski klub POŠK iz Splita

POŠK je prije 11 godina bio europski prvak, a sada se gasi zbog nemogućnosti financijskog poslovanja i blokade računa

(Shutterstock/ilustracija)
Više o

hrvatski vaterpolo

,

Džuli

,

moderna vremena inf

Vaterpolski klub POŠK iz Splita, koji je 1999. godine osvojio titulu europskog prvaka, najavio je svoje gašenje zbog odluke sudskog tijela koja onemogućuje daljnje financijsko poslovanje ovog kluba.

U priopćenju kluba navodi se kako će se žurno sazvati izvanredna skupština VK POŠK na kojoj će Uprava kluba podnijeti prijedlog članovima kluba za stečajni postupak a samim time i za gašenje kluba.

Pojašnjava se da je račun VK POŠK godinama u višemilijunskoj blokadi, te se poslovanje odvijalo preko Udruge za promicanje ekologije i športa POŠK-ZENTA.

"Hrvatsko pravosuđe donijelo je, za sada, nepravomoćnu odluku kojom se blokira žiro račun Udruge do okončanja parničnog postupka, a koji bi mogao potrajati godinama, zbog navodnog dugovanja jednom svom bivšem igraču koji seže iz 2001. godine. Sud provodi ovršni postupak odnosno blokadu računa Udruge preko koje POŠK posluje. S obzirom da nam je onemogućen daljnji rad primorani smo donijeti ovakvu odluku", navodi se u priopćenju u kojem se izvješćuje o gašenju VK POŠK.

Napominje se kako je sudska odluka o blokadi računa Udruge preko koje je poslovao POŠK presedan kojim se dovodi u pitanje niz sportskih klubova koji posluju na isti način.

Naglašava se da su u tijeku pregovori s Hrvatskim vaterpolskim savezom kako bi se izborilo pravo za registriranje novog vaterpolo kluba kojem bi se omogućilo sudjelovanje u regionalnoj vaterpolo ligi. (hina/metro-portal)

04.05.2010. 23:10:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh