« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SPRIJEČENA MULJAŽA?

Garaža na Srednjoškolskom igralištu na čekanje

Predviđeno javno-privatno partnerstvo izgleda napisano na način da bi investitor vratio sve uloženo gradskim novcima

Srednješkolsko igralište
Srednješkolsko igralište (Sportski objekti)
Više o

afera

,

javna garaža

,

srednjoškolsko igralište

,

javno privatno partnerstvo

Odbor za komunalno gospodarstvo zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj je sjednici "na čekanje" stavio odlučivanje o projektu gradnje podzemne garaže s trgovačko uslužnim sadržajima i športskom dvoranom, po modelu javno-privatnog partnerstva, na lokaciji srednjoškolskog igrališta Savska - Kačićeva - Klaićeva - Kršnjavoga.

"Garaža da, međutim, oko svih ostalih popratnih sadržaja više je pitanja nego što ima odgovora. Dok odgovore ne dobijemo ne možemo dići ruku za ovako predloženi projekt jer se radi o ogromnim novcima. Predviđeno je da bi ta investicija vrijedila više od 300 milijuna kuna", rekao je predsjednik Odbora Jurica Meić.

Meić je rekao kako odgovore u vezi s tim prijedlogom gradonačelnika Milana Bandića očekuju u petak, 20. siječnja na sastanku predstavnika Gradske skupštine i Gradske uprave.

Ustvrdio je kako bi "'glavna zamka' mogla biti upravo to da ti javni popratni sadržaji koje bi Grad Zagreb morao od privatnog investitora unajmiti budu po takvoj cijeni da bi zapravo kroz taj najam investitor sebi vratio investiciju a eventualni prihodi od parkinga bi mu bili još bonus".

Rekao je da ako dobiju odgovore da bi taj projekt bio isplativ Zagrepčanima ne vidi razloga da ga ne prihvate. Napomenuo je kako mu nije jasno što je bilo s ekonomskom studijom isplativosti toga projekta, o kojemu se govori od 2007. i za koji je izdana lokacijska dozvola, i zašto se "od gradskih zastupnika skrivaju podatci iz te studije".

18.01.2012. 20:43:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh