« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SHOPPING

GAP u Arena Centru imat će 800 kvadrata prostora

GAP je američki brand koji se prvi put pojavljuje u regiji i bit će glavna konkurencija španjolskoj Zari do pojave H&M-a

Prvi GAP u regiji otvorit će se u Arena Centru
Prvi GAP u regiji otvorit će se u Arena Centru (www.trigranit.hr)
Više o

Zara

,

H&M

,

Banana Republic

,

hennes&mauritz

,

Arena Centar

,

GAP

,

Ravno do dna

,

rusko državljanstvo

,

odlagalište smeća

,

solarni paneli

,

WinDays 2012

Američki GAP otvorit će prvi svoj dućan u regiji u Zagrebu 5. studenoga. Ta američka inačica planetarno popularnog H&M-a nije Hrvatima toliko bliska kao švedska korporacija, ali je u svijetu sinonim za sličnu vrstu ponude i cijena.

Posebnost GAP-a, tj. ono što američke proizvođače mode čini različitima od europskih je pažnja koju daju praktičnosti proizvoda pa će npr. roditelje djece nestardandnih veličina obradovati činjenica da se GAP-ove hlače proizvode u tri različite širine: slim, regular i plus. 

GAP dakle ima u svojoj ponudi i modu za djecu, uz asortiman za žene i muškarce pa će tako, nakon Zare, biti još jedna modna marka koja će utažiti žeđ Hrvata za H&M-om. Razlog zašto GAP ne izaziva toliku pozornost kakvu su izazvali dolazak Zare i najava dolaska H&M-a jest u činjenici da u zemljama najbližima Hrvatskoj nema GAP-ovih dućana. U Njemačkoj ih, naime, nema već nekoliko godina zbog problema koje su imali s optužbama o iskorištavanju dječjeg rada. 

GAP su osnovali 1969. godine Donald G. Fisher i Doris F. Fisher u San Franciscu u Kaliforniji. Kompanija ima pet glavnih brandova: GAP, Old Navy, Banana Republic, Piperlime i Athleta. Zapošljava otprilike 135 tisuća djelatnika u više od tri tisuće dućana diljem svijeta, od kojih je oko 2500 u Sjedinjenim državama.

Bio je najveći maloprodajni modni lanac u svijetu dok ga nedavno nije pretekla Inditex grupa, španjolska kompanija čiji je glavni modni brand upravo Zara.

29.10.2010. 11:08:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh