« Spektakli
objavljeno prije 13 godina
PRIZNAO NA SUDU

Galliano: Ovisan sam o alkoholu i tabletama za spavanje i smirenje

Galliano je optužen za antisemitizam, a brani se da je u trenutku kada je izgovorio uvrede bio bolestan

Galliano
Galliano (You Tube)
Više o

John Galliano

,

ovisnost

,

Dior

John Galliano, bivši glavni modni dizajner modne kuće Dior, pojavio se pred sudom u Parizu zbog optužnice koja ga je teretila za teške antisemitske uvrede priznavši svoju "trostruku ovisnost" - o alkoholu, tabletama za spavanje i tabletama za smirenje, piše Hina.

"Ne sjećam se baš dobro što se dogodilo", rekao je Galliano kojega optužnica tereti da je u veljači u jednom pariškom restoranu izvrijeđao tri osobe koje su sjedile za susjednim stolom, a njegove antisemitske uvrede zabilježila je video-kamera.

"Ovisan sam o alkoholu, tabletama za spavanje i tabletama za smirenje", rekao je pred sudom Galliano. Otkad je u ožujku dobio otkaz u modnoj kući Dior proveo je dva mjeseca u Arizoni na detoksikaciji.

Pred sudom je pričao o svojem napornom poslu u kući Dior, o gubitku oca 2005., a potom i "vrlo dragog prijatelja 2007., nakon čega je sve češće konzumirao alkohol. Zbog iznimno brzog tempa rada i zahtjevnog posla u Dioru, čestih poslovnih putovanja, kratkih rokova za stvaranje kreacija i čestih modnih revija, počeo je, kako je ispričao, uzimati tablete za spavanje da bi se naspavao i odmorio, a potom i tablete za smirenje.

Eksentrični dizajner sucu je rekao kako se "još uvijek oporavlja" no da se "osjeća puno bolje".

Navodno Gallianov odvjetnik Aurelian Hamelle želi svojeg klijenta spasiti od zatvorske kazne i dokazati da je u trenutku kada je izgovorio uvrede bio bolestan, odnosno neuračunljiv. Ako bude proglašen krivim Galliano bi mogao biti kažnjen novčanom kaznom i šestomjesečnom kaznom zatvora.

22.06.2011. 19:21:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh