« Biznis
objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana
USPJEH

Galaxy 5G prodan u gotovo 7 milijuna primjeraka

Tako velik broj isporučenih mobitela omogućio je Samsungu da zauzme gotovo 54 posto globalnog tržišta 5G pametnih telefona

Sjajan uspjeh
Sjajan uspjeh (Arhiva)
Više o

Samsung

,

Galaxy 5G

Južnokorejski Samsung Electronics u petak je izvijestio da je lani prodao više od 6,7 milijuna pametnih telefona modela Galaxy 5G i time učvrstio status najvećeg svjetskog proizvođača mobitela generacije 5G.

Tako velik broj isporučenih mobitela omogućio je Samsungu da zauzme gotovo 54 posto globalnog tržišta 5G pametnih telefona, prenose južnokorejski mediji.

Samsung je lani počeo prodaju pet novih modela Galaxy 5G mobitela, uključujući Galaxy S10 5G i Note 10 5G, kao i Galaxy Fold 5G, te najavio da će u 2020. predstaviti još više modela mobilnih uređaja 5G.

"Za Samsung će 2020. biti godina Galaxyja 5G. Uzbuđeni smo jer ćemo razviti još više kategorija uređaja te generacije i upoznati ljude s mogućnostima mobitela za koje nikada nisu smatrali da su moguće", rekao je Roh Tae-moon iz Samsungova odjela za istraživanje i razvoj.

Samsung je objavio i da u Južnoj Koreji u prvom tromjesečju 2020. planira predstaviti model tableta 5G - Galaxy Tab S6 5G.

Poznavatelji industrije smatraju da će globalna prodaja 5G pametnih telefona ove godine naglo porasti, budući da operateri telekomunikacijskih usluga razvijaju 5G mreže.

"Pametni telefoni 5G činili su tek jedan posto globalne prodaje pametnih telefona u 2019. godini, no 2020. će biti prijelomna. Prodaja pametnih telefona 5G naglo će poskočiti, a udio prodaje smartphonea u ukupnoj globalnoj prodaji porast će na 18 posto", rekao je direktor Counterpoint Researcha Neil Shah.

03.01.2020. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh