« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
propao kamp

Gadafi pokušao podignuti šator na Trumpovom imanju

Libijski čelnik Moamer Gadafi pokušao je podići svoj beduinski šator u predgrađu New Yorka, ali su ga u tome spriječili gradski dužnosnici, objavili su američki mediji

(Wikipedia)
Više o

Gadafi

,

Moamer Gadafi

,

Gadafi šator

,

slučaj Lockerbie

Gadafi, poznat po tome što tijekom svojih službenih posjeta inozemstvu boravi u svom beduinskom šatoru, pokušao je podići šator u gradu Bedfordu na imanju koje pripada američkom milijarderu Donaldu Trumpu, javlja ABC.

Ali gradski dužnosnici su zaustavili podizanje šatora, tvrdeći da je to u suprotnosti s gradskim pravilima. Gradski odvjetnik Joel Sachs kaže da su vlasti Bedforda, predgrađa 48 kilometara sjeverno od New Yorka, saznale za Gadafijeve planove od američke tajne službe.

Čini se da je Trump i ne znajući svoje imanje iznajmio Libijcima. Njegova tvrtka je u priopćenju objavila da je imanje iznajmljeno partnerima s Bliskog istoka koji "možda jesu, a možda i nisu u odnosu s Moamerom Gadafijem".

Gadafi je prethodno želio podići šator u Central Parku u New Yorku ili na imanju u New Jerseyu koja pripada libijskom veleposlanstvu, ali mu je to onemogućeno.

U sagi koja i dalje traje, Libija pokušava pronaći mjesto na kojem bi Gadafi podigao šator tijekom svog boravka u New Yorku, gdje bi se trebao obratiti Općoj skupštini UN-a. Ovo je prvi posjet libijskog čelnika SAD-u otkako je Gadafi preuzeo vlast 1969. godine.

Gadafi je često kritiziran nakon nedavne odluke škotskih vlasti da puste libijskog građanina osuđenog za bombardiranje u Lockerbieju 1988., u kojem je poginulo 270 ljudi. Abdel Basset al-Megrahi, jedini optuženik, dočekan je s veseljem po povratku u Libiju.

 „Mislim da se stanovnici ne bi osjećali ugodno dok je on ovdje. Znam da ja ne bih. Taj čovjek je ubijao Amerikance", rekao je Arik Wolf, lokalni rabin. (hina/metro-portal)

23.09.2009. 09:15:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh