« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
ZANIMLJIVO

FuckUp Nights hit u Beču

Propali poduzetnici u Beču održavaju takozvane "FuckUp Nights", odnosno, pred publikom pričaju o svojim neuspjelim pričama, s ciljem ohrabrenja drugih ljudi kako ne bi činili iste pogreške

Usrali ste motku? Ovo je mjesto za vas :)
Usrali ste motku? Ovo je mjesto za vas :) (FuckUp Nights)
Više o

FuckUp Nights

Ideju za „FuckUp Nights" pokrenuli su bečki poduzetnici Salomé Wagner i Dejan Stojanović. Sam koncept potječe iz Meksika gdje je 2012. godine pet prijatelja po prvi put organiziralo takvo druženje. U međuvremenu se „FuckUp Nights" održavaju u 58 zemalja, a Austriji od 2014. godine.

Sljedeće druženje u Beču održat će se u ožujku ove godine u prostorijama bečkog Poduzetničkog centra pri bečkom Ekonomskom fakultetu koji je ujedno i sponzor događanja. Ulaz je besplatan, ali je zbog velikog interesa potrebna prijava.

Dobre strane propadanja, odnosno iskustva, ono su što organizatori žele prikazati na tim forumima. Jer i propadanje je dio uspjeha. Ne mora se nužno dogoditi, ali ako se dogodi, onda treba ustati, sabrati se i krenuti ispočetka. Izlaganja „propalih poduzetnika" i diskusije trebali bi poslužiti drugim poduzetnicima kao pouka da ne ponavljaju iste pogreške.

„Kada strah od neuspjeha nije prisutan, usuđujemo se puno više toga", kaže Stojanović, koji je iskustvo stjecao i u Silicijskoj dolini. Osim toga ističe kako je u Americi kultura odvažnosti u području poduzetništva mnogo izraženija nego u Austriji, prenosi ICT Business.

05.02.2017. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh