« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
HSS PRIPREMA PROGRAM

Friščić očekuje parlamentarne izbore tek nakon referenduma

"Unatoč tome što je HSS dio vladajuće koalicije, on je i 'samostalna stoljetna stranka', te 'neće biti bilo čiji navijački klub'", kazao je HSS-ovac

Josip Friščić
Josip Friščić (Vlado Kos/CROPIX)
Više o

referendum

,

HSS

,

Josip Friščić

,

izbori

Predsjednik HSS-a Josip Friščić poručio je sa današnje konferencije za novinare kako očekuje da će parlamentarni izbori biti raspisani nakon referenduma o ulasku Hrvatske u EU, piše Hina.

Do kraja bi lipnja, po njegovoj ocjeni, trebali biti dovršeni pregovori o pristupanju Hrvatske EU, a do kraja rujna i potpisivanje pristupnog ugovora. Nakon toga trebalo bi organizirati referendum, a tek potom izbore, mišljenja je čelnik HSS-a. O tome hoće li samostalno ili s HDZ-om na parlamentarne izbore Friščić nije htio direktno odgovoriti rekavši samo kako "HSS priprema svoj program za izbore" te kako "tu temu u stranci još nisu otvorili niti o njoj razgovaraju".

HSS-u nije sporno niti neobično da stranke odlaze na sastanak u Vladu, Sabor ili kod predsjednika Republike, rekao je Friščić ocijenivši nedavni razgovor sa predsjednikom Ivom Josipovićem "konstruktivnim". Također je dodao kako će se i ubuduće odazvati razgovorima ako ga predsjednik Josipović pozove. Upitan o nedavnim izjavama premijerke Kosor kako se predsjednik Josipović svrstao na čelo oporbe, Friščić je ustvrdio da i unatoč tome što je HSS dio vladajuće koalicije, on je i "samostalna stoljetna stranka", te "neće biti bilo čiji navijački klub".

Na upit kada će biti sastanak stranaka vladajuće koalicije koji je najavila premijerka Kosor, Friščić je samo kratko odgovorio: "Čim premijerka sazove, HSS će se, na tragu korektnog koalicijskog partnera, odazvati". Upitan o nezadovoljstvu seljaka i blokadi dijela prometnica u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji se nastavlja i danas, Friščić je kazao kako "je prosvjed legalno i legitimno sredstvo, ali u svemu tome treba realnosti".

Konferenciji za novinare HSS bila je i prigoda da čelnik te stranke podijeli i nekolicinu članskih iskaznica novim članovima HSS-a. Predsjednik zagrebačkog HSS-a Darko Vuletić ustvrdio je kako je od 2006. godine zagrebački HSS ojačan s 1.700 na 4.800 članova, a predsjednik HSS-a Friščić je kazao kako je cilj da ih do kraja godine bude 6.000.

14.03.2011. 14:34:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh