« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ČAK 5 KOMADA

Francuzi presretni žetvom Oscara

"Ovo je izvanredan uspjeh za francuski film i za kvalitetan film", rekao je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy koji se prvi oglasio

Fotografija vijesti
Više o

umjetnik

,

The Artist

,

Oscar 2012.

Francuski su mediji u ponedjeljak izrazili iznimno zadovoljstvo zbog dodjele Oscara filmu "Umjetnik" i njegovu glavnom glumcu Jeanu Dujardinu, ocijenivši je "izvanrednim uspjehom", pobjedom "francuske kulturne izvrsnosti" i potvrdom "vitalnosti" francuskog filma.

"Ovo je izvanredan uspjeh za francuski film i za kvalitetan film", rekao je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy koji se prvi oglasio. "Film mi se jako svidio", rekao je Sarkozy za radio RTL dodavši da je Jean Dujardin bio "fantastičan".

Ovaj francuski uspjeh u Sjedinjenim Državama je "veličanstven, jer oni slušaju našu glazbu i naše pjesme", istaknuo je.

Sarkozy je nešto ranije u priopćenju uputio "iskrene čestitke ekipi "Umjetnika", filma koji "svjedoči o iznimnoj vitalnosti našeg filma i o uspjehu politike koju je vodila državna vlast kako bi pomogla uspjehu te velike francuske industrije".

Francuski premijer Francois Fillon rekao je kako je činjenica da "počast koju je francuski film iskazao nijemom filmu u crno-bijeloj estetici, može u 21. stoljeću osvojiti Hollywood na tako sjajan način, s deset nominacija i pet nagrada, zacijelo najbolja potvrda vitalnosti i kreativnosti francuskog filma".

"Umjetnik" francuskog redatelja Michela Hazanaviciusa dobio je pet Oscara u Hollywoodu, među kojima i za najbolju režiju, najbolji film i najboljeg glumca koji je otišao u ruke Jeana Dujardina.

27.02.2012. 17:11:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh