« Rukomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
RASPLET U AUSTRIJI

Francuska prvi polufinalist, Danci zauzeli peto mjesto

Olimpijski pobjednici i svjetski prvaci Francuzi nadomak su osvajanja i trećeg naslova nakon što su zgazili Island 36-28

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

rukomet

,

europsko prvenstvo

,

Njemačka

,

Danska

,

Austrija

,

Island

Rukometaši Francuske prvi su finalisti Europskog prvenstva koje se održava u Austriji, oni su u polufinalu u Beču svladali Islanđane sa 36-28 (16-14).

Aktualni olimpijski pobjednici i svjetski prvaci stigli su nadomak osvajanja i trećeg naslova zahvaljujući visokoj pobjedi protiv Islanda u "reprizi" finala olimpijskog turnira u Pekingu. Francusku je predvodio Nikola Karabatić s devet pogodaka, dok je najbolji u sastavu Islanda bio Aron Palmarsson sa šest golova.

U finalu će Francuska igrati protiv pobjednika dvoboja Hrvatska - Poljska u nedjelju s početkom u 17.30 sati, dok će Island igrati za broncu protiv poraženog iz dvoboja Hrvatska - Poljska u 15 sati.

Danska je osvojila peto mjesto nakon što je u subotu pobijedila Španjolsku 34:27. Poluvrijeme je završilo rezultatom 18:13. Najbolji strijelci među Dancima bili su Torsten Laen s osam pogodaka i Lasse Svan Hansen sa šest. Kod Španjolaca najučinkovitiji bili su Cristian Viana Malmagro sa sedam pogodaka i Iker Fernandez Romero s pet.

30.01.2010. 17:13:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh