« Rukomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
U POLUFINALU

Hrvatska uvjerljivo protiv Danske, idemo na Poljake

U današnjem susretu 3. kola skupine I drugog kruga Europskog prvenstva za rukometaše Hrvatska je pobijedila Dansku 27-23, te se plasirala u subotnje polufinale

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

rukomet

,

Danska

,

Hrvatska

,

pobjeda

Iako su Danci bolje krenuli u susret, današnje prvo poluvrijeme bila je najbolja partija hrvatskih rukometaša na EP u Austriji.

Danci su do sredine poluvremena dva puta imali po dva gola prednosti, ali utakmica je uglavnom bila u "egalu" sve do 19. minute, kada je rezultat bio 9-9. U sljedećih osam minuta hrvatski su rukometaši zabili pet golova u nizu i odvojili se na 14-9. Do kraja poluvremena Danska je ipak uspjela smanjiti na 11-14.

Najefikasniji u našim redovima u prvom poluvremenu bili su Duvnjak, Vori i Čupić sa po tri gola.

Početkom drugog dijela Danska je u početnih pet minuta držala priključak na dva do tri gola minusa, a onda je uslijedilo razdoblje u kojem su briljirali naš vratar Alilović, te desni vanjski Denis Buntić. Zahvaljujući njima Hrvatska je povela sa 21-16 i do kraja utakmice Danci se nisu uspjeli približiti na manje od dva gola zaostatka.

U hrvatskim redovima najveći su doprinos dali vratar Alilović sa 18 obrana i Denis Buntić sa 8 golova.

Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini, a drugi je Island. U subotnjem polufinalu sastaju Hrvatska - Poljska, te Francuska - Island. (hina/metro-portal)

HRVATSKA: Alilović, Balić 3, Duvnjak 4, Lacković 1, Zrnić, Kopljar, Vori 3, Gojun, Vuković, Mataija, Buntić 8, Valčić 2, Štrlek 2, Čupić 4 (4), Musa, Čarapina.

DANSKA: Hvidt, Mogensen 2, Laen, Jorgensen 1, Christiansen, Henrik Knudsen, Eeggert Jensen 1 (1), Spellerberg 1, Michael Knudsen 5, Svan Hansen, Lindberg 3, Sondergaard 4, Hansen 5, Kasper Nielsen 1, Mads Nielsen, Landin Jacobsen.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Danska 10 minuta s igračem manje.

SEDMERCI: Hrvatska 4-4, Danska 1-3.

GLEDATELJA: 10.000

SUCI: Horaček i Novotny (Češka)

28.01.2010. 22:58:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh