« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
seks s djevojčicom

Francuska ipak ne brani Polanskog

Nakon što su francuski političari izrazili nezadovoljstvo uhićenjem, ipak se slažu da redatelj nije iznad zakona

(Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Roman Polanski uhićenje

,

Luc Chatel

Francuska je vlada u srijedu promijenila ton glede uhićenja redatelja Romana Polanskog zbog spolnog odnosa s 13-godišnjom djevojčicom opisavši optužbe kao ozbiljne, pošto je prije branila glasovitog redatelja.

Francuska i Poljska, gdje je 76-godišnji oskarovac proveo djetinjstvo, prvo su glasno prosvjedovale protiv uhićenja Polanskog prošle subote. Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton u srijedu je odgovorila da suci trebaju ispitati slučaj iz 1977., a ne diplomati.

Pošto su francuski političari najprije izrazili nezadovoljstvo uhićenjem, vladin je glasnogovornik u srijedu promijenio ton rekavši da Polanski "nije ni iznad ni ispod zakona".

- U tijeku je sudski postupak zbog ozbiljne optužbe, silovanja maloljetnice, a pravosudni sustavi SAD-a i Švicarske rade svoj posao - rekao je novinarima glasnogovornik Luc Chatel nakon vladine sjednice.

- S druge strane su emocije i mi možemo razumjeti osjećaje izazvane tim zakasnjelim uhićenjem, više od 30 godina nakon događaja, te načinom uhićenja - rekao je.

01.10.2009. 06:27:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh