« Ekosfera
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
AKCIJA

Flora VTC poručuje da se ljubav ne kupuje

Virovitičko komunalno poduzeće hvalevrijednom inicijativom promovira udomljavanje životinja - virovitičko komunalno poduzeće hvalevrijednom inicijativom promovira udomljavanje životinja

Ljubav se ne kupuje... Udomi!
Ljubav se ne kupuje... Udomi! (Prijatelji životinja)
Više o

Ljubav se ne kupuje

Kampanjom „Ljubav se ne kupuje" Mreža za zaštitu životinja poručuje da životinje nisu predmeti i ne trebaju služiti kao poklon ili kao objekt trgovanja. Cilj kampanje je potaknuti udomljavanje velikoga broja životinja koje čekaju u skloništima diljem Hrvatske, pa tako i u Virovitici.

Kampanji se pridružila i virovitička tvrtka „Flora VTC". Djelatnici tvrtke postavili su vizual na kamion tvrtke koji je u prometu veći dio dana i koji kroz cijeli dan mogu vidjeti građani te ovim putem dobiti poruku da je udomljavanje plemeniti čin koji spašava život životinje, ali i obogaćuje živote udomitelja.

Djelatnici Flore VTC surađuju sa Skloništem za životinje Virovitica s kojim su dogovorili informiranje građana o prednostima udomljavanja životinja, umjesto njihove kupnje. Sklonište zbrinjava velik broj napuštenih životinja iz Virovitice i iz okolnih općina i gradova i dosta je opterećeno konstantnim pristizanjem novih napuštenih životinja.

„Nadamo se da će se broj napuštenih životinja smanjiti, kako zbog osvještavanja građana o važnosti i prednostima udomljavanja tako i zbog obaveze trajne sterilizacije pasa i mačaka koju je u svojoj Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca propisao grad Virovitica", rekao je dr. vet. med. Dražen Majetić, vlasnik Veterinarske prakse za male životinje Felix koja vodi sklonište.

Grad Virovitica iskoristio je dobar zakonski alat kako bi pokušao stati na kraj konstantnom rađanju neželjenih štenaca i mačića koji bivaju napušteni pa umiru na cesti ili završe u skloništu te se tako pridružio više od 150 gradova i općina u Hrvatskoj koji su propisali trajnu sterilizaciju kao kontrolu razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke.

„U našem radu redovito susrećemo napuštene pse i mačke, pa je ova ideja prirodno došla do realizacije. Sretni smo što smo mogli ponuditi naš kamion za objavu vizuala kojim se građani potiču na udomljavanje onih koje su napustili neodgovorni građani. To najbolje znaju dvije naše zaposlenice, Anita i Martina, koje spašavaju i udomljavaju napuštene mačke koje nerijetko dolutaju u dvorište tvrtke ili stignu u kartonskim kutijama pri odvozu papira", rekli su nam u Flori VTC. Ako želite udomiti mačku, javite se na kontakt-broj ili profil na Facebooku tvrtke Flora VTC. 

Prve reakcije građana već su pristigle i vrlo su pozitivne. Građani su oduševljeni ovom idejom te hvale tvrtku Flora VTC za ovu lijepu inicijativu, navode iz Prijatelja životinja nadajući se da će i ostali slijediti ove dobre primjere.

Poznata je činjenica da kućni ljubimci pozitivno i blagotvorno djeluju na zdravlje skrbnika, a brojni ljubimci, njih tisuće, strpljivo čekaju u kavezima skloništa na svoje udomitelje kojima žele pružiti bezuvjetnu ljubav i odanost.

Mreža za zaštitu životinja, čiji se slogan nalazi na vizualu, osnovana je 2008. godine i čini ju više od 50 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske. Prijatelji životinja i druge udruge predano rade na podizanju razine svijesti građana o problemu napuštanja životinja, promicanju udomljavanja umjesto kupnje, kastracije pasa i mačaka te potiču lokalne zajednice da ispoštuju zakonsku obavezu kontrole mikročipiranja svih pasa.

Više o provedbi Zakona o zaštiti životinja i udomljavanju može se saznati na www.prijatelji-zivotinja.hr.

06.08.2019. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh