« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
GNJAVAŽA

Fiskalizacija ide dalje - obvezni i mali paušalci

Postojeći obveznici fiskalizacije koji porez na dohodak od samostalne djelatnosti plaćaju paušalno, moraju se prilagoditi postupku fiskalizacije izdavanja računa na način da račune izdaju putem elektroničkih naplatnih uređaja

Teror fiskalnih kasa ide dalje
Teror fiskalnih kasa ide dalje (Arhiva)
Više o

fiskalizacija

,

obrtnici

,

paušalci

Izmjenama Zakona o fiskalizaciji brisan je pojam "mali obveznik fiskalizacije" zbog čega su obveznici ili paušalci od 1. srpnja 2017. obvezni izdavati račune putem elektroničkih naplatnih uređaja.

Porezna uprava ih je pritom pozvala da o tome vode računa i prilagode se, a radi se o oko 15 tisuća ljudi koji obavljaju djelatnost novinara, frizera, taksista i kozmetičara.

"Porezni obveznici koji trenutno provode fiskalizaciju putem uvezane knjige računa, dužni su od 1. srpnja 2017. godine postupak fiskalizacije izdavanja računa provoditi putem elektroničkih naplatnih uređaja sukladno članku 16. Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (Narodne novine, br. 133/12 i 115/16). Isto podrazumijeva da su putem uspostavljene Internet veze dužni svaki račun, koji se naplaćuje sredstvima koja se prema navedenom Zakonu smatraju gotovinom, dostaviti Ministarstvu financija, Poreznoj upravi na ovjeru.

Dakle, i postojeći obveznici fiskalizacije koji porez na dohodak od samostalne djelatnosti plaćaju paušalno, moraju se prilagoditi postupku fiskalizacije izdavanja računa na način da račune izdaju putem elektroničkih naplatnih uređaja", stoji na stranicama Porezne uprave. 

Glavno da Agrokor može što hoće... mi ostali moramo ono što kažu...

23.04.2017. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh