« Sport
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
NOVA ZAŠTITNA OPREMA

FIS zabrinut zbog brojnih ozljeda

Postoji nekoliko ideja kako bolje zaštititi skijaše od udesa, a sve ćemo ih dobro proučiti i u praksi probati, rekao je predsjednik FIS-a

Gian Franco Kasper, predsjednik FIS-a
Gian Franco Kasper, predsjednik FIS-a (Getty Images)
Više o

skijanje

,

FIS

,

Međunarodna skijaška federacija

,

Gian Franco Kasper

Čelnici Međunarodne skijaške federacija (FIS) iskazali su veliku zabrinutost zbog sve većeg broja teških ozljeda među skijašima i skijšicama u Svjetskom kupu.

Na posljednjem sastanku najviših dužnosnika FIS-a koji je održan u Val Gardeni najavljeno je uvođenje novih zaštitnih mjera kako bi se smanjio broj skijaških udesa. Uzroke dosadašnjih ozljeda istražuje Injury Surveillance System (ISS) zajedno sa stručnjacima sa sveučilišta u Oslu i Salzburgu.

"Postoji nekoliko ideja kako bolje zaštititi skijaše od udesa. Od promjena na skijaškoj opremi, do pripreme snijega i staza, zaštitnih ograda, te skijaških vrata. Sve ideje ćemo dobro proučiti i u praksi probati," najavio je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper dodavši kako je osnovana i posebna komisija koja će razmotriti sve ideje.

Prve promjene bit će vidljive već na idućoj utrci skijaša, spustu u Bormiju, gdje će zastavice na skijaškim kolcima biti izrađena od materijala koji skijašima ne može prouzročiti ozljede.

"Sve nas je zabrinuo sve veći broj ozljeda i to teških ozljeda. U kontaktu smo s brojnim znanstvenicima kako bi nam pomogli u traženju riješenja," dodao je direktor Svjetskog kupa za skijaše Günter Hujara. (hina/metro-portal)

25.12.2009. 15:54:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh