« Sport
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci

Finale poput ‘tramvaj lige’

Iz prve skupine u finale Dvoranskog prvenstva Hrvatske plasirali se ‘susjedi’ Dinamo, Zagreb i Inter

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (RONALD GORŠIĆ/CROPIX)

DINAMO, vodeća momčad Hrvatske u ‘pravom' nogometu, samo u jednoj utakmici nije uspjela pobijediti. Bilo je to protiv Cibalije koja je u posljednjih pet minuta sustigla vodstvo 2-2. ‘Modri' su drugi dan turnira bili ‘usporeniji' u odnosu na dvije startne utakmice, ali ipak dovoljno jaki da na prvom mjestu dočekaju završni turnir. Po onome što je tih šest momčadi pokazalo, prvi su favoriti turnira, ali još treba vidjeti preostale sudionike koji danas u 17 sati započinju s natjecanjem. Bez Schildenfelda (nagnječenje prsta, bit će spreman u subotu) i Guele (navodno će danas stići u Zagreb), ali s Čalom, Dinamo se prvo mučio protiv Intera. Slično kao i protiv Zagreba, pobijedio je zahvaljujući pogreški suparnika.

Neću plakati, vratit ću se za tri mjeseca. Sljedeći tjedan ću na operaciju. Radit ću 24 sata dnevno samo da se što prije vratim. Najviše mi je žao obitelji kojoj sam mogao riješiti egzistenciju."
KRUNO LOVREK
nogometaš Zagreba

Zagreb (prenosi jedan bod u završnicu) je bez četvorice ozlijeđenih i sa Škorićem (vrlo dobar) na vratima (Ćirina odluka da i njemu pruži priliku) izgledao dosta slabije od svojih najboljih izdanja, ali to je razumljivo. Zato je njihove pristaše razveselilo to da su s dosta promijenjenom momčadi pobijedili Cibaliju u utakmici koja im je mogla presuditi sudbinu.

Inter (prenosi jedan bod u završnicu) je najdramatičnije došao do finala. Tek su u posljednjoj utakmici ostvarili prvu pobjedu (protiv najslabijeg Varteksa), ali su im pripomogla tri remija. Izgubili su jedino od Dinama, ali su i tu mogli izvući bolji rezultat da nije bilo Vidovićeve pogreške. U igri ih je najviše držao Kukec, ali se kod njega dosta primjećivao umor jer je gotovo cijelu zimu igrao malonogometne turnire.

Rezultati i poredak
REZULTATI: Inter - Dinamo 2-3 (Kukec / Mandžukić 2, Sammir), Cibalia - Međimurje 2-3 (Grgić, Malčić / Celiščak 2, Mostarlić), Zagreb - Inter 0-0, Varteks - Međimurje 6-3 (Lesjak, Novinić 2, Vuk 2, Prahić /Piškor 2, Celiščak), Dinamo - Cibalia 2-2 (Etto, Buljat /Kujundžija, Čuljak), Inter - Varteks 6-3 (Ivanković 2, Rašić, Kukec, Vidović, Cavrić / Papa, Smrekar, Novinić), Cibalia - Zagreb 1-2 (Malčić /Jugović, Brkljača), Međimurje - Dinamo 1-3 (Darmopil /Sammir 2, Tadić) REDOSLIJED: 1. Dinamo 13, 2. Zagreb 9, 3. Inter 5, 4. Cibalia 5, 5. Međimurje 4, 6. Varteks 3.

Piše: JL
10.01.2008. 23:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh