« Film
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
FILMOVI

Filmski tjedan u Vinkovcima

Ovogodišnji Filmski tjedan u Vinkovcima održat će se od 18. do 22. kolovoza u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci i Hang Loose baru

Sjajan program
Sjajan program (Arhiva)
Više o

DORF

,

Filmski tjedan u Vinkovcima

Program će u utorak, 18.kolovoza, otvoriti kratki film 'Posljednji bunar' redatelja Filipa Filkovića (2017.), distopijski film s dosad osvojenih preko 30 festivalskih nagrada, smješten u suhoj hrvatskoj Zagori gdje posljednji izvor pitke vode generira niz peripetija. Iste večeri u programu je i dokumentarni film Wernera Herzoga 'Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta' (2016.).

Drugi dan Filmskoga tjedna, srijeda 19.kolovoza, počinje kratkim predavanjem s novostima iz Gradskog muzeja Vinkovci, već tradicionalnim predstavljanjem ovogodišnjih rezultata i najavom arheoloških radova u drugom dijelu godine.

Slijedi filmsko-glazbeni kviz powered by Klasik TV koji vodi poznata kvizašica Morana Zibar, od 2013. široj javnosti poznatija kao lovkinja u HRT-ovu kvizu 'Potjera'. Dan će zaključiti projekcija dokumentarnog filma autora Dalibora Platenika 'Čovjek i drvo' (2019.). Autor designa Antičkih filmskih večeri je Martin Peranović, mladi autor iz Otoka.

U ovogodišnjoj regionalnoj DORF konkurenciji nalazi se šest filmova iz Hrvatske, Srbije i Makedonije, od kojih dva imaju svjetsku premijeru u Vinkovcima, uz jednu hrvatsku premijeru.

Filmske večeri u Vinkovcima prve će u Hrvatskoj prikazati film 'Pobjednici su dosadni' (Srbija/Radio-televizija Vojvodina/2018.) redateljice Olivere Miletić Čačija, čiji junak je Žikica Simić, slavni publicist, novinar i autor nekoliko kultnih radijskih emisija koje su oblikovale glazbeni ukus mnogih generacija.

11.08.2020. 18:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh