« Film
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
AUKCIJA

Filmski plakati prodani za pola milijuna dolara

Najvišu je cijenu, prilično fascinantnih 143 tisuće dolara, postigao plakat za film Drakula iz 1931. godine s Belom Lugosijem

Ovaj je plakat prodan za gotovo 150 tisuća dolara nepoznatom kupcu
Ovaj je plakat prodan za gotovo 150 tisuća dolara nepoznatom kupcu (Wikipedia)
Više o

aukcija

,

filmski plakati

,

Drakula

,

Cimmaron

,

Bela Lugosi

Memorabilije iz zlatnog doba Hollywooda uvijek su na cijeni, no dražba koju je održala aukcijska kuća Heritage Auctions u Teksasu postavila je neke nove standarde. Naime, prodavala se zbirka rijetkih filmskih plakata iz tridesetih godina prošlog stoljeća.

Ukupna postignuta cijena je fascinantnih pola milijuna dolara, a najvišu je cijenu postigao plakat za film Drakula iz 1931. godine, prilično nevjerojatnih 143 tisuće dolara. Drugi je bio plakat za vestern Cimmaron iz iste godine, prvi vestern koji je osvojio Oscara za najbolji film, s cijenom od 101 tisuće dolara.

Do plakata je vlasnik došao, naravno, slučajno. Nakon čišćenja tavana u Pennsylvaniji pronađeni su plakati slijepljeni zajedno ljepilom za tapete, pa zatim odvojeni parom. Kada se shvatilo da se radi o vrijednim stvarčicama, uslijedila je prodaja za 30 tisuća dolara, što u konačnici znači da je netko, no ne stvarni vlasnik, imao jako dobar nos.

25.03.2012. 11:54:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh