« Film
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
FAK

Filmski kritičar Marko Njegić na ZFF-u predstavio svoju prvu knjigu

Da biste shvatili vrijednost Filmoteke kao možda i prijelomnog spisa hrvatske filmske publicistike, morate shvatiti energiju i ličnost Marka Njegića

FILMoteka Marka Njegića
FILMoteka Marka Njegića (FAK)
Više o

FAK

,

Marko Njegić

,

knjiga Filmoteka

Mjesec studeni, Zagreb, ZFF. Četvrtak popodne. Odgledao sam dva filma na jutarnjim press projekcijama i trudim se složiti utiske u neki dnevni izvještaj koji će imati smisla. Sat i nešto vremena prolazi i press centar u dvorani Muller Kina Europa polako se pretvara u prizorište promocije knjige FILMoteka Marka Njegića.

Okuplja se šaroliko društvo, neke poznajem, neke ne. Ima tu i žanrovskih fanova, i filmskih profesionalaca, i filmskih kritičara u nastajanju, i druge zainteresirane publike.

Mislim u sebi: "Tko me je tjerao da pišem te dnevne izvještaje, kad sam mogao samo voditi bilješke i sve složiti u tekst ili dva na kraju? Umjesto da lijepo i na miru sjednem i ispratim promociju, možda postavim koje pitanje, kupim knjigu i slikam se s autorom..."

A onda se samo sjetim na promociji ČIJE knjige ću prisustvovati, smirim se i završim prethodni posao da bih joj se mogao posvetiti. "Ako Marko može te stvari raditi iz dana u dan, posebno u nabijenom festivalskom tempu, ja moram makar pokušati", mislim se. Ipak nismo samo imenjaci, smatram ga jednim od svojih profesionalnih uzora i divim se njegovoj energiji.

Više pročitajte na FAK portalu

04.12.2015. 09:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh