« Film
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
NAJAVE

Filmske večeri u Močvari: Pa pa pandemija

Filmske večeri u Močvari ovoga srpnja donese tri kratka nezavisna filma koja uspijevaju s duhom i humorom priči zlokobnoj atmosferi pandemije

Pa Pa Pandemija
Pa Pa Pandemija (Arhiva)
Više o

pandemija

,

Filmske večeri u Močvari

Užasu se najteže smijati, ali kada uspijemo naš grohot najdulje odjekuje. Filmske večeri u Močvari ovoga srpnja donese tri kratka nezavisna filma koja uspijevaju s duhom i humorom priči zlokobnoj atmosferi pandemije.

U filmu ironičnog naziva Everything is Fine (2020) mlada i aktivna Nela Gluhak pokazuje kako izgleda intima koja se većinski konzumira preko ekrana i pritom poseže za artiljerijom gorko-slatkog cinizma. Film je nastao za vrijeme takozvanog prvog lockdowna u sklopu radionice Kućnog filma koju je vodila Daria Blažević, a nedavno je nagrađen na Gledalištu Kinokluba Zagreb.

U filmu Bog na kotačima (2021) još jedne mlade autorice Bela Bračko Milešević humorna je oštrica usmjerena dovitljivim navadama vjernika - u Završju Netretićkom obred svete mise poprima novo ruho kojim se prevladavaju izazovi koje postavlja pandemija. Film je nedavno premijerno prikazan u regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa.

Program zaokružuje ultimativni hrvatski korona film - urnebesna Osoba (2020) skoro mlade Sunčice Ane Veldić u kojem autorica duhovito i okrutno razotkriva novonastale psihološke pojave u vremenu kad je čovjek čovjek tek osoba i potencijalni izvor zaraze.

Nakon projekcije filmova u Močvari ćemo razgovarati s mladim autoricama o film kao terapijskome sredstvu u doba svjetske psihološke krize. 

02.07.2021. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh