« Film
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
FILM

Filmska početnica u Zagrebu

Radionica Mala filmska početnica namijenjena je djeci od 5 do 7 godina, a održat će se u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34.

Neka klinci nauče...
Neka klinci nauče... (Arhiva)
Više o

Filmska početnica

,

udruga Restart

Za prijavu je potrebno preuzeti OBRAZAC na službenim stranicama programa www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi dobivate sve dodatne informacije!

Radionica mala filmska početnica

Namijenjena je djeci od 5 do 7 godina.

Datum i vrijeme održavanja:

15.11. nedjelja (10:00-11:00) - glazba u filmu: Ivana Đula, Luka Vrbanić
22.11. nedjelja (10:00-11:00) - fotografija: Vanja Babić, Vanda Kreutz
29.11. nedjelja (10:00-11:00) -video: Vanja Babić, Vanda Kreutz

Bavit ćemo se stop-motion tehnikom koju ćemo koristiti kako bismo saznali kako se objekti u filmu sami kreću. Kao i procesom stvaranja i oblikovanja glazbe za film. Kako bismo prvenstveno osvijestili postojanje, a potom i ulogu glazbe u filmu. Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, zabilježavati što čujemo i slušamo. Razmišljati o ulozi zvuka u filmu koji pokreće razne emocije kod gledatelja filma: umiruje, straši, uznemirava, potiče osjećaj mržnje ili simpatije. Na kraju ćemo stvoriti iluziju pokreta te malo po malo od jednog objekta učiniti drugi, mijenjat ćemo im razne položaje i oblike kako bismo dobili neku svoju priču.

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

07.11.2020. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh