« Film
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
FAK RECENZIJA

Filmovi s ruba: Undisputed 3

Adkins je tijekom godina uspio postati zvučno ime među ljubiteljima borilačkih i B-filmova, te je čak uspio i stvoriti jedan karizmatični filmski lik

Undisputed 3: Redemption
Undisputed 3: Redemption (Automania)
Više o

najbolji filmovi

,

filmovi

,

Undisputed 3

,

Scott Adkins

Naš kolega Ivica Pustički, iskusni bloger, poznati amaterski filmaš i prije svega veliki filmofil, svake će nedjelje pod svjetla reflektora dovući po jedan manje poznati film nepravedno zanemaren od većine publike.

"Ovi filmovi sami su za sebe preporuka, a ne moje osobno mišljenje", skromno je naglasio autor bloga Filmova s ruba. Radilo se o niskobudžetnim američkim filmovima ili možda filmovima drugih kinematografija tradicionalno zapostavljenih na ovim prostorima, Ivica će pokazati da se vrijedni filmovi mogu pronaći tisućama kilometara daleko od ograničenih hrvatskih kino dvorana.

Ali unatoč tome što ga Hollywood nije još zamijetio (a vjerojatno ni neće), redatelj Scott Adkins je tijekom godina uspio postati zvučno ime među ljubiteljima borilačkih i B-filmova, te je čak uspio i stvoriti jedan karizmatični filmski lik s kojim ga identificiraju u određenim krugovima.

Taj lik je Yuri Boyka, glavni lik današnje preporuke, niskobudžetnog borilačkog filma Undisputed III: Redemption u režiji Isaaca Florentinea. Kao što se može zaključiti iz samog naslova, riječ je o trećem filmu iz Undisputed serijala. Prvi film je snimljen 2002., režirao ga je Walter Hill, a glavne uloge odigrali su Wesley Snipes i Ving Rhames. Bio je to relativno mali film od nekih 20 milijuna dolara budžeta koji je prošao relativno nezapaženo. Pa ipak, četiri godine kasnije snimljen je nastavak, Undisputed II: Last Man Standing koji je također režirao Isaac Florentine. 

Doduše, bio je to DTV (direct to video) nastavak i nitko od originalne postave nije se pojavio u njemu. No, upravo je taj nastavak predstavio Adkinsa i Boyku, koji je, unatoč činjenici što je bio negativac, stekao naklonost publike. Zapravo, lik je bio toliko popularan da su producenti odlučili snimiti i treći film u kojem će Boyka biti glavni (anti)junak.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

05.12.2014. 09:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh