« Film
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
nagrade

Specijalna priznanja Ireni Škorić

Filmovi Irene Škorić nagrađeni na festivalu u Sloveniji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Irena Škorić)
Više o

Irena Škorić

,

Irena Škorić nagrade

,

Mikkro film festival

Kratki igrani film "Rastanak"  i dokumentarni film "Ti meni, ja tebi!" redateljice i scenaristice Irene Škorić dobili su specijalno priznanje žirija u kategorijama igranog i dokumentarnog filma na Mikkro film festivalu u Murskoj Soboti u Sloveniji  koji je održan od 18. - 20.12.2008.  Ovo je 1. izdanje međunarodnog festivala kojemu je glavni cilj prikazati i promovirati nezavisne filmove mladih redatelja.

Festival teži promoviranju inovativnih ideja i stvaranju kreativnog mjesta za interkulturalni filmski dijalog. Festival i projekcije su se održavale u kinu koje je smješteno u srednjevjekovnom dvorcu u centru grada.

Filmovi su nastali u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Tema filma "Rastanak" je odnos između oca, sina i njihovog starog automobila. Otac i sin kreću na put svojim starim Stojadinom - Zastavom 101. Ponekad je teško reći zbogom dragim ljudima, starim automobilima i uspomenama na bivšu državu. U glavnim ulogama nastupaju Ivan Brkić i Asim Ugljen.

Film je premijerno prikazan na Libertas film festivalu u Dubrovniku gdje je osvojio nagradu za najbolji kratki film u međunarodnoj konkurenciji, dok je na festivalu u Motovunu dobio specijalno priznanje žirija u konkurenciji kratkog filma, na Festivalu nijemog filma nagradu za najbolji igrani film, te nagradu za najbolji kratki igrani film na Take-2 međunarodnom studentskom festivalu u Irskoj.

Tema filma "Ti meni, ja tebi"  su mali oglasi, tj. životne priče i sudbine koje se kriju iza njih. Zašto netko mijenja super 8 kameru za bolju mini DV kameru i da li je u tome uspješan, zašto branitelj traži bilo kakav posao pa makar on bio i put za Irak, te kakve je sreće umirovljenik koji traži ženu kojoj bi nakon smrti ostavio cijelu imovinu, iako je kuća u dugovima, samo su neke od priča iz filma koji na autentičan način daje socijalni presjek današnje države.

Premijerno je prikazan na Zagrebdoxu ove godine, gdje je uvršten u TOP 10 po izboru publike, dok je na Festivalu kratkog filma u Mostaru ove godine dobio je prvu nagradu za najbolji studentski film, na Luksuz film festivalu u Sloveniji nagradu za najbolji dokumentarni film, a na Liburnia film festivalu nagradu publike.

24.12.2008. 10:27:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh